Védelem a megfázásokkal és influenzával szemben

A probiotikumok megerősítik az immunvédekezést

Orrot fújó nőszemély

A hideg és zord téli napoknak egészségünk gyakran áldozatul esik. Bár igazából nem a hideg betegít meg bennünket, hanem a baktériumok és vírusok, amelyeket a barátainktól, családtagjainktól, házi kedvenceinktől vagy a környezetből „kapunk el“. És a rekordokat döntő alacsony hőmérsékletek és „történelmi“ hóesések, amelyek egyre hosszabb időkre kényszerítenek be bennünket, szó szerint a baktériumokkal és vírusokkal telített szűk helyek csapdájába kerülünk. Annak érdekében, hogy elkerüljük a betegséget remetévé is válhatunk, elkerülve minden potenciális kórokozó hordozót, de meg is erősíthetjük immunrendszerünket, hogy jobban megvédjen bennünket a „meghűlésektől“ és influenza vírusoktól. Az utóbbi lehetőség valahogy jobban hangzik!

A Syntolban megtalálható egyedülálló probiotikum, prebiotikum és enzim kombináció megerősíti az immunrendszer védekezőképességét, így szervezetünk könnyebben megbirkózik a kellemetlen téli kórokozókkal. Ha pedig már a meghűlés vagy az influenza elhatalmasodott rajtunk, a Syntol nagy hatású összetétele segít gyorsabban felépülni, csökkentve a köhögéssel, tüsszögéssel, orrfújással és az egyszerűen rettenetes közérzettel eltöltött időt.

Probiotikumok

Meglepő módon az erős immunvédekezés kulcsa a belekben lakozik. A bélrendszert bélelő nyálkahártyáról úgy tartják, hogy az immunrendszer több mint 70%-ának ad otthont. És habár lehet, hogy furcsán hangzik, a baktériumok fogyasztása az egyik legjobb módja annak, hogy egészségesek maradjunk a tél folyamán, persze csak akkor, ha ezek porbiotikumként ismert, úgy nevezett „egészséges“ baktériumok.

A Syntol nyolc különböző nem-kompetitív probiotikus törzsből, főként a Lactobacillus családból származó néhány milliárd baktériumot tartalmaz. A kutatások kimutatták, hogy a probiotikumok fogyasztása révén az immunrendszer hatékonyabban tud harcolni a vírusos fertőzésekkel, különösen azokkal, amelyek a közönséges náthával és az influenzával kapcsolatosak [1–4].

Egy 2005-ben Svédországban végzett klinikai vizsgálatban kimutatták, hogy azok a dolgozók, akik Lactobacillus probiotikus készítményt szedtek fele annyi napot töltöttek táppénzen, mint a táplálékkiegészítőt nem szedő dolgozók [5]. A Lactobacillusos táplálékkiegészítőket szedő gyermekek pedig kevesebbet hiányoztak légúti fertőzések miatt az óvodából [6].

A Lactobacillusok jótékony hatását egyéb probiotikus törzsek hozzáadásával fokozzák, mint amilyenek pl. a bifidobaktériumok, amelyek szintén megtalálhatók a Syntolban. Egy 2009-es vizsgálatban a Lactobacillus táplálékkiegészítőt szedő gyermekek csoportjában 53%-kal kevesebb volt a láz, 41%-kal kevesebb a köhögés és 28%-kal volt kevesebb az orrfolyás azokhoz a gyermekekhez viszonyítva, akik nem szedtek semmilyen probiotikumot [7]. Mindemellett a Lactobacillus és Bifidobacterium keveréket szedő gyermekeknél a láz 72%-kal, a köhögés 62%-kal, az orrfolyás pedig 59%-kal ritkábban jelentkezett. Ezenkívül ezek a gyerekek fele annyi ideig voltak betegek, mint azok, akik nem szedtek semmilyen probiotikumot.

Az inulin hozzáadása még erősebbé teszi ezt a probiotikus készítményt. Az inulin egy oldható rost, amelyet a szervezet nem tud megemészteni. Fokozza a probiotikus baktériumok szaporodását és aktivitását a bélben, anélkül, hogy támogatná az ott élő „rossz“ baktériumokat [8, 9].

Szisztémás enzimek

A Syntol igen hatékony fehérje-, cellulóz- cukoremésztő enzimkeveréket tartalmaz. Ezek az enzimek, különösen a proteázok rendkívül hatékony módon pusztítják a vírusokat mindenhol a szervezetben.

Amikor egy megfázás- vagy influenzavírus megtámadja a szervezetet, osztódásához saját sejtjeinket használja fel aprócska gyárak gyanánt. Mivel egy vírus több ezerszeresen képes osztódni, egy vírusos fertőzés nagyon gyorsan hatalmába kerítheti szervezetünket. Mindemellett a szaporodáshoz a vírusnak előbb bele kell épülnie sejtjeink DNS molekuláiba. Ennek érdekében a vírus külső fehérjebevonatát használja fel. Mivel a proteáz enzimek szó szerint „áteszik magukat“ a fehérjéken képesek tönkretenni a vírus külső fehérjebevonatát, hatékony meggátolva a vírus szaporodását és védelem nélkül hagyva azt [10–12]. Ezáltal a vírus védtelen marad immunrendszerünk vírusellenes tevékenységével szemben.

A szerrapeptáz, a selyemhernyók által termelt természetes fehérjeemésztő enzim különöse hatékonynak bizonyul a téli fertőzések tüneteinek kezelésében [13–16]. Bizonyítottan csökkenti:

 • az orrmelléküregek duzzanatát és gyulladását
 • a köhögést
 • a köpettermelést
 • a fájdalmat
 • az orrdugulást és -folyást
 • a szaglászavarokat
 • a nyelési nehézségeket
 • a lázat

A Syntol az egyetlen olyan termék a piacon, amely egyetlen kapszulában egyesíti a prebiotikumok, probiotikumok és emésztőenzimek erejét. Miközben ezek a természetes összetevők egyenként is hatékonyan erősítik az immunrendszert és ölik meg a behatoló vírusokat, együttesen páratlan védelmet nyújtanak a meghűléses és influenzavírusokkal szemben, hihetetlen módon enyhítve a tüneteket. A Syntol a megbízható márka, amely képes megvédeni Önt a megfázástól és az influenzától, és amelyhez mindig bátran fordulhat, ha Önnek vagy szeretteinek segítségre van szükségük, hogy gyorsan átvészeljék a megfázást vagy influenzát.

Referenciák

 1. Weichselbaum E. Probiotics and health: a review of the evidence. Nutr Bull. 2009;34(4):340-373.
 2. Baron M. A patented strain of Bacillus coagulans increased immune response to viral challenge. Postgrad Med. 2009;121(2):114-118.
 3. Vanderhoof JA. Probiotics: future directions. Am J Clin Nutr. 2001;73:1152S-1155S.
 4. de Vrese M, Rautenberg P, Laue C, Koopmans M, Herremans T, Schrezenmeir J. Probiotic bacteria stimulate virus-specific neutralizing antibodies following a booster polio vaccination. Eur J Nutr. 2004;44(7):406-413.
 5. Tubelius P, Stan V, Zachrisson A. Increasing work-place healthiness with the probiotic Lactobacillus reuteri: a randomised, double-blind placebo-controlled study. Environ Health. 2005;4:25.
 6. Hatakka K, Savllahti E, Ponka A, et al. Effect of long term consumption of probiotic milk on infections in children attending day care centres: double blind, randomised trial. Br Med J. 2001;322:1327.
 7. Leyer GJ, Li S, Mubasher ME, Reifer C, Ouwehand AC. Probiotic Effects on Cold and Influenza-Like Symptom Incidence and Duration in Children. Pediatrics. 2009;124(2):e172-e179.
 8. Gibson GR, Fuller R. Aspects of in vivo and vitro research approaches directed toward identifying probiotics and prediotics in human use. J Nutr. 2000;130:391S-395S.
 9. Rastall RA, Maitin V. Prebiotics and synbiotics: towards the next generation. Curr Opin Biotechnol. 2002;13:490-496.
 10. Jager H. Hydrolytic enzymes in the therapy of HIV disease. Zeitschr Allgemeinmed. 1990;19: 160.
 11. Bartsch W. The treatment of herpes zoster using proteolytic enzymes. Der Informierte Arzt. 1974;2:424-429.
 12. Billigmann P. Enzyme therapy--an alternative in treatment of herpes zoster. A controlled study of 192 patients. Fortschr Med. 1995;113(4):43-48.
 13. Sandhya KV, Devi SG, Mathew ST. Quantitation of serrapeptase in formulations by UV method in the microplate format. Curr Drug Deliv. 2008;5(4):303-305.
 14. Tachibana M, Mizukoshi O, Harada Y, et al. A multi-centre, double-blind study of serrapeptase versus placebo in post-antrotomy buccal swelling. Pharmatherapeutica. 1984;3:526-530.
 15. Nakamura S, Hashimoto Y, Mikami M, et al. Effect of the proteolytic enzyme serrapeptase in patients with chronic airway disease. Respirology. 2003;8:316-320.
 16. Mazzone A, Catalani M, Costanzo M, et al. Evaluation of Serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: a multicentre, double-blind, randomized trial versus placebo. J Int Med Res. 1990;18:379-388.