Sportsérülések

Termékeink a „sporttáplálkozás“ legjobbjai közé tartoznak

Sajgó térd illusztráció

Az NSAID-ok (nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek) hatékonyan elfedhetik a sérülés okozta fájdalmat és gyulladást, azonban csupán „elleplezik“ a fent említett tünetek és ezáltal megnyújtják a felépülés időszakát. Az olyan szisztémás enzimek használata mint amilyen a Serracel és a Neprinol jobb lehetőségeket nyújt és egyben elősegíti a gyorsabb felépülést. A szerrapeptáz a sérülés következtében esetlegesen felhalmozódó minden elhalt sejtet megemészt, ami aztán lehetővé teszi a normális folyadékáramlást, csökkentve azáltal a duzzanatokat és a fájdalmat és egyben fokozva a gyógyulási hajlamot.

Sportsérülésekkel kapcsolatos vizsgálatok: Európában a szisztémás enzimek általános alkalmazása sokkal elterjedtebb mint az Egyesült Államokban. Különösen Németországban a szisztémás enzimeket évtizedek óta aktívan használják (még a német hoki válogatottban is) a sérülések kezelésére és megelőzésére.

A német dr. M. W. Kleine és csapata, a németországi grumwaldi sportorvoslási központban elhatározták, hogy megvizsgálnak 100 sportolót, hogy meghatározzák 'a proteolitikus enzimek hatásosságát'. Dr. Kleine minden egyes alanytól levett két köbcentinyi vért a könyökhajlati vénából. Ezt követően a vér az alkar bőre alá történő befecskendezésével Dr. Kleine és munkatársai hematómát (véraláfutást) hoztak létre. Ezután 50 alanynak placebo tablettákat adtak, a többi 50-nek pedig proteolitikus enzimeket; mindenki naponta háromszor egy tablettát vett be. Az eredmények magukért beszélnek: Az 50 enzimmel kezelt alany közül 35, azaz 70%-uk jelentősen enyhébb fájdalomról és gyulladásról számoltak be, rövidebb ideig érezték nyomásérzékenynek az elváltozást, a hematóma pedig gyorsabban felszívódott mint a placebós társaiknál.

A Serracel alkalmazása megelőzés céljából:

A Serracel sikeresen alkalmazható a sérülések megelőzésére is, illetve egy adott sérülés vagy műtét okozta trauma tompítására. Egy másik német vizsgálatban a kutatók megállapították, hogy a szerrapeptáz kiválóan képes csillapítani a fájdalmat és enyhíteni a duzzanatot a műtéten átesett alanyoknál.

A német vizsgálatban hatvan térdszalag szakadás miatti műtéten átesett beteget tanulmányoztak; ez a fajta sérülés gyakran fordul elő sportolók nál és jelentős fájdalommal és gyulladással jár. Az alanyokat két csoportba osztották: az egyik csoportban szerrapeptázt kaptak, míg a másik csoport tagjai placebót szedtek. A műtét után három nappal a szerrapeptázt szedő alanyoknál a duzzanat 50%-kal csökkent és a fájdalom enyhébb volt, mint placebós társaiknál.