Plasztikai sebészet

A Neprinol elősegíti a gyors felépülést műtét után

Női arc, szem közelről

A sebgyógyulás folyamán minőségi hegszövet kialakulására van szükség. Mindemellett, ez visszatetsző látvány, kényelmetlen sőt káros lehet a mindennapi élet szempontjából. A plasztikai sebészeti iparban, ez a gyógyulási folyamat ráadásként jön. A látható hegek minimalizálása kulcsfontosságú a nagyobbító, arcrekonstrukciós és szövet eltávolító műtéteknél többek között. Ezekben az esetekben a gyógyulási folyamat legalább olyan fontosnak bizonyul, mint maga a műtéti eljárás. Ha a szervezet nem reagál megfelelően, a sebészet eredményei elmaradnak a várakozásoktól.

Az étrend Neprinollal való kiegészítése röviddel a műtéti beavatkozást követően tökéletesíti a gyógyulási folyamatot és elősegíti a pozitív eredmények kialakulását. A Neprinol enzim összetevői felgyorsítják a gyógyulást, minimalizálva az ehhez társuló fájdalmat és gyulladást [1]. Számos előnyét tapasztalhatjuk azoknál a betegeknél, akik nagy adagokban szedték a terméket a műtét utáni 3–5. napokon. Az ügyes sebészek profitálhatnak abból, ha Neprinol szedését javasolják a műtét utáni időszakban, mert ez oly hatékonyan egészíti ki munkájukat.

A Neprinol, egy nem specifikus szisztémás enzim készítmény lévén megelőzi a szükségtelen hegszövetek kialakulását és lebontja a már létező hegszöveteket. A Neprinol optimalizálja a szervezet műtéttel szembeni reakcióját azáltal, hogy 1) csökkenti a gyulladást, 2) eltávolítja a szövettörmeléket a seb környékéről, 3) lebontja a szükségtelenül termelt fibrint és 4) lerövidíti a gyógyulási időt.

A hegszövet kialakulása és kockázata

A fibrinnek nevezett nem oldható fehérje fontos szerepet játszik a gyógyulási folyamatban és különösen a sebek gyógyulásában. A fibrinmolekulák egyfajta „állványt“ alkotnak, amelyek helyben tartják az immunsejteket és bizonyos nagyméretű molekulákat a seb környékén. Ez a folyamat elősegíti a véralvadást és végül a hegszövet kialakulását. A gyulladásos válasz kiterjedése szintén rendkívül fontos a heg kialakulása szempontjából. Az immunsejtek speciális jeladó molekulákat termelnek, amelyek meghatározzák, hogy mennyi hegszövet alakuljon ki. Ezek a molekulák még több immunsejtet vonzanak a seb környékére és szabályozzák a heget alkotó, extracelluláris mátrixnak nevezett nagyméretű molekulák termelését [2].

Különösen a nem teljesen tökéletes egészségű embereknél a hegszövet csúnya látványt nyújthat, vagy rendellenes módon fejlődhet ki. Az olyan tényezők mint az életkor és a testsúly befolyásolhatják a szervezet által termelt fibrinmennyiséget és a szervezet fibrinlebontó képességét egyaránt [3,4]. Mi több, ha az immunrendszer aktívan harcol egy másik betegséggel vagy a stressztől legyengült állapotban van, akkor „túlreagálhat“ egy adott sebre, helytelen módon túlzott extacelluláris mátrixtermelésre serkentve a szervezetet [5].

Az úgynevezett „kapszuláris kontraktúra“, vagyis egy implantátum körül kialakuló „megkeményedés“ vagy hegszövet szintén komoly kockázatot jelent a nagyobbító műtéten áteső betegek számára. A kapszuláris kontraktúra az első számú szövődmény a mellimplantátum beültetésen áteső nőknél [6]. Szisztémás enzimkészítmény szedése nem csak megelőzheti a hegszövet kialakulását, hanem egyben segíthet lebontani ezt a lerakódó hegszövetet, rögtön amint kialakul. A Neprinol enzimkeveréke segít elfolyósítani, majd eltávolítani ezt a hegszövetet azoknál a betegeknél, akiknél már kialakult a hegesedés, nagy valószínűséggel kiküszöbölve egy másik, hegeltávolító műtét szükségességét. Ez egy lehetséges alternatíva azon betegek számára, akiknél bőr alatti hegszövet alakult ki, de nem akarnak másik műtétet az eltávolítására.

Ez az alkalmazás csupán egy a Neprinol nagyhatású enzimkeverékének számtalan felhasználási területei közül. A Neprinolt klinikailag tesztelték olyan állapotokban, amelyek súlyos gyulladással és kedvezőtlen immunválasszal járnak, mint amilyen például a REUMATOID ARTRITISZ. Egy klinikai vizsgálatban kimutatták, hogy a Neprinol rendkívül kedvező módon csökkenti a C-reaktív fehérje (a fokozott gyulladás egyik jelzője) mennyiségét, távolítja el a fibrint és a szabadon „úszkáló“ sejttörmeléket, gyógyítja a gyulladásos területet, és egyben természetes fájdalomcsillapítóként is hat [7]. Számtalan artritiszes beteg arról számolt be, hogy fájdalma 24 órán belül csökkent a Neprinol bevételét követően – ugyanez a jótékony hatás érvényes a műtét után lévő betegeknél.

A Neprinol természetes módon segíti elő a gyógyulást és minimalizálja a hegesedést.

A Neprinol a sebgyógyulásra és számos egyéb állapotra kifejtett erőteljes hatása a benne található speciális természetes enzim- és antioxidáns-keveréknek tulajdonítható. A nattokináz az egyik leghatékonyabb ismert fibrinoldó enzim [8]. A szerrapeptáz lebontja a fibrint és gyulladásellenes tulajdonságai vannak [9]. Az amlának, más néven indiai egresnek és a számos gyümölcsben megtalálható rutinnak erőteljesen gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai vannak [10,11]. A bromelain, egy természetes ananászkivonat, valamint a papaya gyümölcs egyik összetevője a papain különösen fontosak lehetnek a műtét utáni felépülés szempontjából.

A bromelain a fibrin lebontását, a gyors sebgyógyulást és a gyulladás kiterjedésének meggátlását elősegítő fehérjeoldó enzimeket tartalmaz [12,13]. A papain a sebgyógyulással kapcsolatos kiterjedt kutatások fókuszában áll. A papaya tulajdonképpen jól ismert hagyományos sebkezelési mód számos kultúrában [14]. A papain különösen hatásos a seb körüli elhalt és sérült szövet eltávolításában, ami csökkenti a hegesedést [15].

Ami a legfontosabb: a Neprinol összetevői természetes eredetűek és biztonságosak, így elősegítik a sebgyógyulást plasztikai műtétek után anélkül, hogy további kockázatok vagy mellékhatások jelentkeznének.

Referenciák

 1. Meletis CD, Barker JE. Therapeutic enzymes: using the body's helpers as healers. Alt Comp Ther. 2005;74-77.
 2. van der Veer WM, Bloemen MC, Ulrich MM, Molema G, van Zuijlen PP, Middelkoop E, Niessen FB. Potential cellular and molecular causes of hypertrophic scar formation. Burns. 2009;35(1):15-29.
 3. Ignjatovic V, Ilhan A, Monagle P. Evidence for age-related differences in human fibrinogen. Blood Coagul Fibrinolysis. 2011;22(2):110-7.
 4. Mills PJ, Shapiro D, Goldstein IB, Ottaviani C, Pung MA, Khandrika S, von Känel R, Rutledge TR. Metabolic predictors of inflammation, adhesion, and coagulability in healthy younger-aged adults. Obesity (Silver Spring). 2008;16(12):2702-6.
 5. Velnar T, Bailey T, Smrkolj V. The wound healing process: an overview of the cellular and molecular mechanisms. J Int Med Res. 2009;37(5):1528-42. Review.
 6. Gabriel SE, Woods JE, O'Fallon WM, Beard CM, Kurland LT, Melton LJ 3rd. Complications leading to surgery after breast implantation. N Engl J Med. 1997;336(10):677-82.
 7. Neprinol Clinical Study. http://www.neprinol.org/wp-content/uploads/2010/07/Neprinol-Clinical.pdf
 8. Milner M, Makise K. Natto and its active ingredient Nattokináz: a potent and safe thrombolytic agent. Alt Comp Therap. 2002;8(3):157-164.
 9. Mazzone A, Catalani M, Costanzo M, Drusian A, Mandoli A, Russo S, Guarini E, Vesperini G. Evaluation of Serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: A multicentre, doubleblind, randomized trial versus placebo. J Int Med Res. 1990;18:379-388.
 10. Ihantola-Vormisto A, Summanen J, Kankaanranta H, Vuorela H, Asmawi ZM, Moilanen E. Anti-inflammatory activity of extracts from leaves of Phyllanthus emblica. Planta Med. 1997;63:518-524.
 11. Cruz T, Galvez J, Ocete MA, Crespo ME, Sanchez de Medina L-H F, Zarzuelo A. Oral administration of rutoside can ameliorate inflammatory bowel disease in rats. Life Sci. 1998;62:687-695.
 12. Maurer HR. Bromelain: biochemistry, pharmacology and medical use. Cell Mol Life Sci. 2001;58:1234-1245.
 13. MacKay D, Miller AL. Nutritional support for wound healing. Altern Med Rev. 2003;8(4):359-77.
 14. Pieper B, Caliri MH. Nontraditional wound care: A review of the evidence for the use of sugar, papaya/papain, and fatty acids. J Wound Ostomy Continence Nurs. 2003;30(4):175-83.
 15. Ajlia SA, Majid FA, Suvik A, Effendy MA, Nouri HS. Efficacy of papain-based wound cleanser in promoting wound regeneration. Pak J Biol Sci. 2010;13(12):596-603.