Ösztrogéndominancia

Amit Önnek feltétlenül tudnia kell

Ágyban fekvő nő

Az ösztrogéndominancia jelenségét és a miómák kialakulásához fűződő kapcsolatát széles körben vitatják. Ez a jelenség nagymértékben hozzájárul a normális funkciók regulációs zavarához a klimaxhoz közeledő, azon áteső vagy a menopauza kihívásait megoldó nők esetében, valamint azoknál a fiatal nőknél is, akiknél problémás a menstruáció elindulása (a termékenységi időszak kezdete). Ezt az egyensúlyzavart kezdetben a következő tényezők jellemzik:

  • A DHEA-szint csökkenése
  • A progeszteronszint csökkenése
  • Egy olyan helyzet, amelyben a progeszteron kényszerűen az ösztrogénszintézis forrásává válik, ami olyankor nem jelent problémát, ha az ember egészséges; ezáltal csökken a progeszteron biológiai hozzáférhetősége hormonként és a mellékvesekéreg-hormonok szubsztrátumaként.

Egy átlagos ember számára (sőt a legtöbb orvos számára is) ez az elgondolás sajnos (akárcsak az endokrinológia legnagyobb részét) nehezen fogható fel teljese egészében. Miért annyira fontos ez az elgondolás? Azt érzékelteti azt, hogy az endometriózishoz és fibrocisztás emlőhöz hasonló állapotok kezelésének legjobb módja az, ha olyan természetes anyagokat biztosítunk a szervezet számára, amelyeket az a már meglévő folyamatainak fokozására használhat fel, ily módon csökkentve a tüneteket és potenciálisan megszüntetve a szöveti elváltozásokat.

A DHEA hozzáadásával a FibroVerához közvetett módon fokozni lehet a progeszteron előállítását, csökkentve annak szükségességét, hogy a rendelkezésre álló progeszteron az ösztrogénszintézis forrásaként működjön. Ily módon a szervezetben lévő progeszteron többé már nem lesz az ösztrogénkonverzió forrása, és így szabadon működhet az ösztrogén ellenpárjaként ahelyett, hogy hozzájárulna túltermeléséhez. Ezt a folyamatot támogatja a FibroVera diindolmetán (DIM) tartalma is, amely gátolja a tesztoszteron aromatizáció útján történő átalakulását ösztrogénné. A készítmény szinergikus adagban tartalmazza, ami által nem csak egyszerűen az egyén hasznára válik, hanem jobban is érzi tőle magát.

A megfelelő támogatás révén a női szervezet nem csupán szabályozni, hanem vissza is tudja fordítani a túlzott fibrintermelést, amely a hormonális egyensúlyzavar fellépésekor elkezdődhet. Sok nő arról számol be, hogy a Profériához hasonló progeszteronkrém használatával a hormonális átmeneti időszak kezdetével megjelenő tüneteik egyszerűen megszűntek. Sajnos ez nem minden nő esetében van így, ezért – gondolva az összes többi nőre is – létrehoztuk a FibroVera készítményt. Ez a készítmény minden olyan összetevőt tartalmaz, amelyre szüksége van egy női szervezetnek, hogy természetesen és biztonságosan megbirkózzon ezekkel a hormonális kihívásokkal.