Oszteoartrózis

Segíthetnek-e az enzimek?

Középkorú férfi keze

Az oszteoartrózis az ízületeket érintő betegség szemben számos egyéb artritiszekkel, mint pl. a REUMATOID ARTRITISZ, amelyek az egész szervezetet érinthetik. Az oszteoartrózist (OA) az ízületi porc kopása okozza. Ez a kopás ténylegesen olyan mértékű porcveszteséghez vezethet, hogy végül a csontvégződések egymáshoz dörzsölődnek. Ezért az oszteoartrózist degeneratív ízületi betegségnek is hívják.

Az oszteoartrózis leginkább az életkorhoz kapcsolódik, habár a második legnagyobb kockázati tényező közvetlenül az elhízással kapcsolatos és kevésbé a testsúlyhoz. Az életkor előrehaladtával a porcok víztartalma elkezd nőni és ezáltal a fehérjetartalom csökken. Végül ez a porcok degenerációjához vezet. Az életkoron túl az elhízás a második legnagyobb kockázati tényező az OA kifejlődésében; habár a testépítők és más sportolók nem tekinthetők elhízottnak, mégis testsúlyuk meghaladja az optimális értéket és ezáltal náluk is fennáll a betegség kialakulásának kockázata. Ez az ízületeket nap mint nap érő fokozott terheléssel magyarázható. Súlyos esetekben az ízületeket alkotó csontok közötti porcpárna teljesen eltűnik, ami súlyos fájdalmat vagy akár mozgásképtelenséget is okozhat. Mindemellett bármely oszteoartrózishoz társuló gyakori tünet a fájdalom és a gyulladás, a folyamat súlyosságától függetlenül.

A porc egy fehérjékből álló anyag, amely az ízületeket „párnázza“ ki. A glükozamin és konstriktív tartalmú táplálékkiegészítők rendeltetése, hogy megtámogassák ezt a „párnát“ azáltal, hogy „beolajozzák“ azt. A szájon át alkalmazott glükozamin egészségesebb szinoviális folyadékszintet biztosít az ízületekben, csökkentve ezáltal a közvetlen csontérintkezést az OA-ban szenvedőknél. A glükozamin jótékony hatása azonban valamelyest ellentmondásosnak bizonyult néhány randomizált klinikai vizsgálatban.

Segíthetnek-e az enzimek?

A Neprinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely nagy adagban tartalmaz nattokinázt, valamint szerrapeptázt, rutint, papaint, bromelaint és egyéb fehérjelebontó enzimeket. A nattokináz egy népszerű japán erjesztett szójaételből kivont enzim, a szerrapeptáz a selyemhernyókból származó enzim, a többi enzim pedig gyümölcsökből és egyéb mikrobiális forrásokból származik. A Neprinol összeállításakor a gyulladás csökkentését, a toxinok és szövettörmelék eltávolítását és az immunrendszer szabályozását, továbbá a fibrin nevű fehérje lebontását célozták meg.

A fibrin a véralvadásban és a hegszövet kialakításában játszik szerepet a szervezetben. A Neprinol szedése oszteoartrózisban azáltal segíthet, hogy lecsökkenti a vér fibrin tartalmát. Ha kevesebb fibrin áll rendelkezésre, a szervezet nem képes olyan nagy mennyiségű hegszövetet létrehozni, ami egyben segít szabályozni a káros hatású gyulladásos folyamatokat is. A Neprinol enzimjeiről klinikai vizsgálatok azt is kimutatták, hogy lebontják a már kialakult hegszöveteket, ami potenciálisan helyreállíthatja a károsodott ízületekkel rendelkező betegek mozgásképességét és mobilitását.

A Neprinol abban különbözik a többi, kifejezetten ízületi hatású táplálékkiegészítőktől, hogy az oszteoartrózis kialakulásához hozzájáruló több problémát is érint, mint pl. a fibrinfelhalmozódás, a gyulladás és a túlzottan reaktív immunrendszer. Számos oszteoartrózisban szenvedő Neprinol fogyasztó rendkívül jól reagált a kezelésre, és klinikai bizonyítékok is vannak, amelyek alátámasztják ezeket az egyéni történeteket. Tekintve, hogy igen kevés olyan táplálékkiegészítő áll rendelkezésre, amely képes hatni a tünetekre és a háttérben meghúzódó betegségmechanizmusokra is, a Neprinol kiváló természetes kezelési lehetőség az oszteoartrózisban szenvedők számára.