Enzymus Neprinol AFD termékfotó

Neprinol AFD


 1. Neprinol összefoglaló
 2. GYIK
 3. Fibrinvédelem
 4. Kiegészítő adatok
 5. Alkalmazási javallat
 6. Visszajelzések

Neprinol összefoglaló

A Neprinol olyan szisztémás enzim és antioxidáns keverék, amelyet kifejezetten a keringés, az immunrendszer egészséges működésének támogatására fejlesztettek ki.

A Neprinol-keverék szisztémás enzimjei hasonlóak az emésztőenzimekhez, de szemben ez utóbbiakkal elsődlegesen a véráramban és nem az emésztőrendszerben kerülnek felhasználásra. A Neprinol elősegíti az endogén vérrészecskék (EBP) egészséges szintjének fenntartását. Az endogén vérrészecskék közé tartoznak az elhasznált sejtek, fibrin, zsírsavak, sarjadzógombák, valamint egyéb nemkívánatos anyagok, amelyek szokásos módon felhalmozódnak a vérben. A Neprinolban található szisztémás enzimekhez hasonló enzimek lényegében megtisztítják a vért ezektől az endogén részecskéktől, támogatva az egészséges májműködést és egészséges szinten tartva a gyulladásos folyamatokat. Az EBP részecskék egészséges szintjének biztosítása elősegíti az optimális immunműködés és keringés fenntartását. A hatásosság kiemelkedően fontos az orvosok és betegek számára egyaránt, ezért a Neprinol a legerősebb szisztémás enzimkészítmény a világon. A Neprinol ezt a kérdést kipróbált hatáserősséggel igyekszik megoldani, amelyet a szakorvosok is szívesen alkalmaznak. A Neprinol enzimjei jelentős mértékben különböznek a tipikus állati és növényi enzimektől. Növényi és szelektíven ható mikrobiális törzsek kombinációjából származnak. Habár ezek az összetevők rendkívül hatékonyak, a szervezet mégis jól tolerálja azokat. A Neprinol klinikai és terápiás alkalmazásra egyaránt ajánlható.

Az orvoslás területén bekövetkezett gyökeres változások következtében (a Neprinollal folytatott klinikai kutatásokat is ideértve) a szisztémás enzimeket elkezdték alkalmazni a szövettörmelékek eltávolítására a szív-érrendszerből. Ezáltal biztosítható az EBP-k alacsony szintje, ami elősegíti az egészséges gyulladásos reakciók kialakulását, és az ízületi diszkomfortérzés és merevség csökkenését. Az egészséges, kevés endogén részecskéket tartalmazó vérben a véralvadási tényezők is viszonylagosan normális szinten tarthatók. Az enzimek elősegítik az immunrendszer egészségének megtartását, amely ily módon képes kijavítani a károsodott szöveteket, sőt ami ennél is feltűnőbb, idővel kisebb adagokra van szükség a hatékonyság megtartásához.

A szisztémás enzimtermékek eddig is és továbbra is „alulalkalmazott” táplálékkiegészítők maradnak, annak ellenére, hogy használatuk sokkal régebbre nyúlik vissza, mint a legtöbb étrendkiegészítőé. Az öregedéssel szervezetünk enzimigénye jelentős mértékben növekszik. Az enzimek létfontosságúak az erős immunrendszer, az egészséges ízületek, a jó keringés és a behatásokkal szembeni általánosan kiegyensúlyozott reakció szempontjából. A Neprinol összes enzimösszetevője növényi forrásokból származik, amelyek természetüknél fogva biokémiailag sokkal hatékonyabbak, mint azok, amelyeket az emberi szervezet hoz létre. Az enzimes táplálékkiegészítés pótolhatja ezeket az elvesztett értékes enzimeket, és megfelelő étrend, illetve testmozgás mellett drámaian csökkentheti az egészségügyi problémák széles skálájával szembeni fogékonyságot. Ha Ön a Neprinolt választja, akkor a piacon előforduló legerősebb enzimkészítményhez jut hozzá!

Gyakran Intézett Kérdések

Mi a Neprinol?

A Neprinol a nattokináz, szerratiopeptidáz, rutin, amla és egyéb proteolitikus enzimek szabadalmaztatott kombinációja, amelyet kifejezetten a szervezet, a fibrin káros hatásával szembeni védelmének elősegítésére fejlesztettek ki. A Neprinolt az immunrendszer és a keringés megerősítésére használják, valamint a gyulladásos reakciók egészséges szinten tartására, illetve a szervezet természetes gyógyulási folyamatainak támogatására.

Mik azok az enzimek? 

Az enzimek olyan fehérjék (vagy fehérje alapú molekulák), amelyek a biokémiai reakciók katalizátoraként működnek. Minden egyes enzimnek van egy sajátságos reagense, úgy nevezett szubsztrátuma, amellyel úgy illeszkednek egymáshoz, mint kulcs a zárhoz. Csak egy speciális enzim (vagy kulcs) fog reakcióba lépni a szubsztrátumával (fogja kinyitni a zárat). Ez a magyarázata annak, hogy az enzimek nem tudják lebontani a szükséges és létfontosságú szöveteket, és csupán a szervezet bizonyos káros fehérjéivel lépnek reakcióba.

Mik azok a „szisztémás enzimek“?

Amikor az enzimek bekerülnek a véráramba, „szisztémásan“, vagyis az egész szervezetre fognak hatni. Ha az enzimeket éhgyomorra vesszük be, lehetővé tesszük szisztémás működésüket, mivel át fogják „ugrani“ a gyomor-bél rendszer felső szakaszának emésztési folyamatait, és a bélből felszívódva a véráramba kerülnek. A szisztémás enzimek az emésztőenzimekhez hasonlóak, bár bizonyos enzimek (mint pl. a szerrapeptáz és a nattokináz) inkább alkalmasabbak a szisztémás aktivitásra mint az emésztésre, szubsztrátumuk természetéből adódóan. Ez a két konkrét enzim nagyon hatékonyan bontja le a fibrin nevű anyagot. Az enzimek teljesen általánosak abban a tekintetben, hogy különböző módon reagálnak annak függvényében, hogy milyen úton kerülnek be a szervezetbe. Amikor az enzimeket éhgyomorra vesszük be lehetővé tesszük azt, hogy „szisztémásan“ működjenek, vagyis az egész szervezetben hassanak.

Mi az a fibrin?

A fibrin egy sajátságos anyag, amely természetes módon termelődik az emberi szervezetben, és amely jelentős szerepet játszik egészségünk és általános jólétünk fenntartásában. A fibrin felelős a hegszövet kialakulásáért, és a sérülésekkel szembeni reakció hatására termelődik. Szervezetünk az egészséges fibrin szintet olyan enzimek (elsősorban a plazmin) segítségével tartja fenn, amelyek a fölösleges fibrin lebontásában játszanak szerepet. A szervezetben felhalmozódó fibrin számos betegséget hozhat létre.

Miért a Neprinol?

Amint idősödünk természetes enzimtermelésünk csökken, miközben az enzimekkel szembeni szükséglet egyre fokozódik. Az értékes enzimek táplálékkiegészítők útján történő bevitele megszüntetheti a különféle egészségügyi problémákat okozó enzimhiányokat. Az egészséges szinten lévő enzimek támogatják a szervezetet az erős immunrendszer, az egészséges ízületek, a jó keringés és a sérülésekkel szembeni általánosan kiegyensúlyozott reakció szempontjából. A Neprinol biztonságosan szedhető nem szteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) gyógyszerekkel együtt, vagy akár helyettük is. NSAID gyógyszerek például az Aspirin, Tylenol stb. Az enzimek biztonságos módon hígítják a vért és csökkentik a gyulladást, valamint az ehhez társuló fájdalmat. Az enzimek jellemzően javítják az egészségi állapotot, miközben az NSAID gyógyszerek hosszú távú alkalmazás mellett kárt tesznek a szervezetben. Ezekre az enzimekre az erős immunrendszer, az egészséges ízületek, a jó keringés és a sérülésekkel szembeni általánosan kiegyensúlyozott reakció fenntartásához van szükség. Amint idősödünk az enzimigényünk növekszik, miközben a hasznosítható enzimek mennyisége fokozatosan csökken. Az enzimhiány egy sor különféle egészségügyi problémához vezethet. A Neprinol 100%-osan zöldségekből származó enzimeket tartalmaz. Ezek az enzimek biokémiai szempontból hatékonyabbak, mint szervezetünk saját természetes enzimjei. A Neprinollal történő táplálékkiegészítés a megfelelő étrend és testmozgás mellett javítja az általános egészségi állapotot és jóllétet, és csökkentheti az idősödéssel természetes módon együtt járó egészségügyi problémák széles skálájával szembeni fogékonyságot.

Hogyan hat a Neprinol?

A szervezet csökkenő enzimállományának kiegészítésével és feltöltésével a Neprinol a leglényegesebb és legalapvetőbb biokémiai szükségleteinket elégíti ki. Kiegészíti a szervezet természetes fibrinolitikus enzimjeinek szintjét és ezáltal segít fenntartani az egészséges fibrinszinteket (a szervezet számos betegségének hátterében a nem megfelelő fibrinszintek húzódnak meg). A Neprinol proteolitikus vagyis „fehérjeemésztő“ enzimek keverékét tartalmazza. Egyes fehérjék károsan hatnak az ízületekre, szervekre, szövetekre, és növelhetik egyes vírusokkal szembeni fogékonyságunkat is. A Neprinol proteolitikus enzimkeveréke képes elfolyósítani és lebontani ezeket a káros fehérjéket. A Neprinolt az immunrendszer erősítésére, a megfelelő keringés fenntartására használják, illetve a szervezet természetes gyógyulási folyamatainak támogatására, sportolás vagy megerőltető fizikai tevékenységek okozta testi megterhelést követően. Kiegészíti a szervezet természetes fibrinolitikus enzimjeinek szintjét és ezáltal segít fenntartani a normális fibrinszintet (a szervezet számos betegségének hátterében a nem megfelelő fibrinszintek húzódnak meg). A Neprinol a nattokináz, szerratiopeptidáz, rutin, amla és egyéb proteolitikus enzimek szabadalmaztatott kombinációja, amelyet kifejezetten azért állítottak össze, hogy segítsen megvédeni a szervezetet a fibrin káros hatásaival szemben. A szervezetünkben felhalmozódó fibrin számos betegséget hozhat létre. A Neprinol segíthet csökkenteni a fibrinszintet. A Neprinol alkalmazható egyéb táplálékkiegészítőkkel együtt.

Rendelkezik-e a Neprinol bélben oldódó bevonattal?

Bélben oldódó bevonat helyett a Neprinol másfajta, úgynevezett „savpáncél“ technológiát alkalmaz. A „savpáncélos“ kapszulák egy rendkívül vastag cellulóz (a növényi kapszulák fő összetevője) rétegből készülnek és sokkal egészségesebb megoldást képviselnek, mint a bélben oldódó bevonat. Minden bélben oldódó bevonat ftalát felhasználásával készül, amely egy műanyag polimer. Ugyanennek a polimernek a használatát megtiltották a gyermekjátékok gyártásánál, így még csak eszünkbe sem jutott, hogy bármely termékünkhöz hozzáadjuk azt. A savpáncélos kapszuláknak a két kapszulafél összeillesztésének kialakítása is jobb, ami korlátozza a szivárgást. A savpáncélos kapszulákat többek között azért is fejlesztették ki, hogy legfeljebb egy óra erejéig késleltessék a kapszulatartalom felszabadulását. Ha a Neprinolhoz hasonló terméket éhgyomorra veszik be, legfeljebb 30 percre van szükség ahhoz, hogy a kapszula elérje és el is hagyja a gyomrot. Ez azt jelenti, hogy a savpáncél elegendő időt hagy a szerrapeptáz enzim számára ahhoz, hogy átjusson a gyomron keresztül a bél sokkal inkább „enzimbarát“ környezetébe.

Biztonságos-e a Neprinol?

Nem számoltak be a Neprinol szedésével kapcsolatos semmilyen súlyos vagy nemkívánatos mellékhatásról.  Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy ezeknek az enzimeknek a szélsőségesen magas adagjai sem toxikusak. Amennyiben vérhígító gyógyszereket szed, kérje ki orvosa véleményét, mielőtt elkezdené szedni a Neprinol készítményt. Amennyiben vérhígító gyógyszereket szed, kérje ki orvosa véleményét, mielőtt elkezdené szedni a Neprinol készítményt. Figyelmeztetés: Ne szedje a Neprinolt orvosa beleegyezése nélkül, amennyiben alvadásgátlót szed, illetve, ha terhes vagy szoptat (mivel ilyen esetekben még nem tesztelték a készítményt).

 * Ezeket a kijelentéseket az amerikai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági felügyelet (Food and Drug Administration) még nem értékelte. Ez a termék nem arra hivatott, hogy bármilyen betegséget diagnosztizáljon, kezeljen, gyógyítson vagy megelőzzön.

A Neprinol gyógyszerészeti minőségű összetevőket tartalmaz. A termék kizárólag működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szakemberek rendelvényére kapható, és táplálékkiegészítő mintaboltokban. A Neprinol 100%-an természetes készítmény és nem tartalmaz semmilyen állati terméket.

Fibrinvédelem

A fibrin az emberi szervezet által termelt fehérje, amely a hegszövetek és trombusok (vérrögök) kialakulásáért felelős. A Neprinol fibrinolitikus (fibrinlebontó) enzimkeveréket tartalmaz, amely sajátos módon a szervezet fibrinszintjére hat. Normális esetben szervezetünk elegendő plazmint termel. Ez egy a vérben jelenlévő fontos enzim, amely számos plazmafehérjét és a vérrögöket bontja le. Természetes vérhígítónk, a plazmin a normális vérsűrűség fenntartásáért felelős, amit a szükségtelenül felhalmozódott fehérjék eltávolításával valósít meg. A fölösleges fibrin eltávolítását célzó normális folyamatot lehet fokozni az olyan fibrinolitikus enzimek bevitelével a szervezetbe, mint amelyeket a Neprinol készítmény is tartalmaz.

Fibrongén túltermelés

Fokozott véralvadás és fibrinvédelemFibrin illusztráció

Az enzimeket küldetést teljesítő fehérjéknek tekinthetjük. És amikor egészségünk javításáról van szó, az egyik leghatásosabb célpont, amelyet egy enzim megtalálhat és elpusztíthat az a fibrinnek nevezett rostos fehérje. A  Neprinol olyan fibrinoldó enzimek hatékony keverékét tartalmazza, mint amilyen például a szerrapeptáz, nattokináz és a bromelain, továbbá egyéb természetes összetevőket is. Ezért nevezik Neprinol AFD-nek (Advanced Fibrin Defense®), vagyis magas szintű fibrinvédelemnek. Ahhoz azonban, hogy megértsük miért is van szüksége szervezetünknek arra, hogy segítséget kapjon a fibrin elleni védekezésben, először is meg kell ismerni egy kicsit jobban magát a fehérjét.

Fibrin

A fibrin egy oldhatatlan fehérje, amely fontos szerepet játszik a vérrögök és a hegszövet képződésében. A véralvadási folyamat során egy oldható fehérje, a fibrinogén az oldhatatlan fibrinné alakul át, amely aztán lerakódik a károsodott véredény belsejében. Ezután a fibrinszálak egy hálószerű zselét alkotnak, amely megkeményedik és „befogja“ az összes olyan anyagot, amelyekre a sérült ér „befoltozásához“ szükség van. Ilyen egy vérrög felépítése. Nyilvánvaló módon a fibrin fontos szerepet játszik a gyógyulási folyamatban, mindemellett amikor ez a fibrin túltermelődik, veszélyes és szükségtelen vérrögök képződéséhez vezethet a szervezetben [1]. Az egyik tényező, amely túlzott fibrintermeléshez vezethet az a korosodás.

Az idősödéssel párhuzamosan nő a vérünk fibrinogénkoncentrációja is [2]. A magas fibrinogénszintek a fibrintermelés fokozódásához vezetnek, és amint a fibrin kezd felhalmozódni az erekben, ez általában vérrögök kialakulását eredményezi [3]. Egészséges emberek szervezetében általában elegendő mennyiségű plazmin van; ez egy olyan enzim, amely lebontja a fibrinvérrögöket. Sajnos a korosodás folyamán a plazmintermelés lelassul, ezáltal a fibrintöbblet eltávolítását szolgáló természetes folyamat csökken. Mindez szív- és érrendszeri betegségek, szívroham, sztrók, tüdőembólia, mélyvénás trombózis és egyéb ehhez kapcsolódó betegségek [4-8] kialakulásához vezet.

Neprinol

A kutatások igazolták, hogy a Neprinolban található enzimekhez hasonló fehérjebontó enzimek képesek lelassítani a fibrintermelést és fokozni eltávolítását a szervezetből [1]. A Neprinol enzimkeveréke jóval meghaladja a grammonkénti 50 000 FU-s értéket, ami annyit jelent, hogy a Neprinol por grammja legalább 50 000 egységnyi fibrint bont le. A készítményben található enzimek közül a legjelentősebb talán a nattokináz, amelyről kimutatták, hogy négyszer olyan erős, mint szervezetünk saját plazminja a vérrögök lebontását tekintve [9].

Nattokináz

A nattokináz egy Japánban igen népszerű erjesztett szójasajtból, a nattoból kivont enzim [10]. A nattokináz fibrinlebontó képességét több mint 12 vizsgálatban tesztelték [11], és kimutatták, hogy a 200 megvizsgált étel közül a nattokináz a legerősebb fibrinlebontó enzim [3].

A kutatók bebizonyították, hogy a nattokináz a plazminhoz igencsak hasonló módon működik [3], ami annyit jelent, hogy a nattokináz szó szerint feloldja a fibrint, attól függetlenül, hogy az a vérrögöt tartja össze vagy hegszövet részét alkotja [12]. A nattokináz azonban egyben blokkolja a plazminogén aktivátor-gátló 1-et (PAI-1) is, ami még tovább fokozza fibrinroncsoló képességeit [9,13].

A plazminogén a szervezet fibrinlebontó enzimjévé, plazminná alakul át. Az átalakulási folyamatot azonban a PAI-1 gátolja. Ezzel magyarázható, hogy a magas PAI-1 szintek miért csökkentik a fibrinlebontást és -eltávolítást [14]. A nattokináz a PAI-1 blokkolása révén fokozza a fibrinlebontást, és így több plazmin is termelődik.

Emiatt a nattokináz nem csupán a veszélyes vérrögök kialakulást gátolja, hanem egyben segít feloldani a már kialakult vérrögöket. Következésképpen, a szájon át adagolt nattokináz készítmények adása ajánlott a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésére [15]. A nattokinázról azt is kimutatták, hogy a piknogenollal együtt alkalmazva csökkenti a mélyvénás trombózis kockázatát a magas rizikójú betegeknél [16].

Bromelain

A bromelain az ananászból származó kivonat, amely számos fibrinlebontó enzimet tartalmaz [17,18], valamint olyan enzimeket is, amelyek fokozzák ezt a fibrinoldó hatást [19]. A bromelainról kimutatták, hogy fokozza a plazminogén-plazmin átalakulást. [20–22]. Azt is igazolták, hogy gátolja a fibrinogén fibrinné alakulását [17]. Mindemellett, a nattokinázzal ellentétben a bromelain nem képes lebontani a már kialakult fibrincsomókat [17].

Tekintve, hogy a szájon át bevett bromelain nagy százalékban érintetlenül szívódik fel a véráramba, a fehérje- és fibrinlebontó aktivitás még órákkal a bevételét követően is magas lehet a vérben [23]. Szívproblémákkal küzdő betegeken végzett két széleskörű klinikai vizsgálatban kimutatták, hogy a bromelain szinte teljes mértékben képes megelőzni a trombózist [24].

Szerrapeptáz

A szerrapeptáz a Neprinol fejlett szintű fibrinvédelmének egy másik fontos összetevője. A szerrapeptáz a selyemhernyóból kivont fehérjebontó enzim [25]. Jelentős gyulladásellenes és fibrineltávolító hatása van [26], ami által ideális anyagnak tekinthető a szív- és érrendszeri betegségekhez társuló vérrög-kialakulás megelőzésében.

A fibrinhez kapcsolódó egyéb betegségek

A fibrintöbblet felhalmozódása a szervezetben a vérrögökön kívül sok egyéb egészségügyi problémát is okozhat. A fibrint számos krónikus és progresszív betegséghez is társították, mint amilyen például a szklerózis multiplex [27,28] vagy az asztma [29]. Következésképpen a Neprinol fibrinlebontó enzimjei jó kezelési lehetőséget nyújthatnak [1,30].

A fibrin, enzimek segítségével történő lebontása számos nehezen kezelhető betegségben is segíthet, mint amilyen például a Peyronie-betegség, a Dupuytren-kontraktúra vagy a Ledderhose-betegség. Az említett betegségek mindegyikét a szövetek rugalmasságának elvesztése jellemzi, ami a szövetek elszakadásához, majd vérzéshez, vérrögképződéshez és fibrinlerakódáshoz vezet. A fibrinlebontó enzimek szedése idővel csökkentheti a hegszövet kialakulását olyan helyeken, ahol ismételt sérülések és vérzések fordultak elő [1].

Végül, az enzimek fibrinfeloldásra történő felhasználása a rák megelőzésében és kezelésében is szerepet játszhat. A rákos sejteket gyakran egy fibrinborítás veszi körül [31]. A kutatók szerint a fibrin egyfajta álcát nyújt ezeknek a rendellenes sejteknek, és ezáltal az immunrendszer nem fogja elpusztítani őket. Lehetséges, hogy a fibrinbevonat eltávolításával a szervezet képes lesz észlelni és elpusztítani a rákos sejteket, még mielőtt azok „megvethetnék a lábukat“ a szervezetben.

Magas szintű fibrinvédelem

Amint láthatják, a fibrintöbblet meglehetős zavart kelthet szervezetünkben, különösen, amikor elkezdünk korosodni és természetes enzimtermelésünk csökken. A Neprinol viszont kitűnő „fibrinaktív” enzimek kombinációját biztosítja számunkra, amit a fibrinszintek féken tartására fejlesztettek ki. A Neprinol kiváló választás minden olyan ember számára, aki a fibrintöbblettől szenved, vagy abban bízik, hogy meggátolhatja a fibrinfelhalmozódás káros hatásainak kialakulását.

Referenciák:

 • 1. Meletis CD, Barker JE. Therapeutic enzymes: using the body's helpers as healers. Alt Comp Ther. 2005;74-77.
 • 2. Meade TW. Fibrinogen and cardiovascular disease. J Clin Pathol. 1997;50:13-15.
 • 3. Milner M, Makise K. Natto and its Active Ingredient Nattokináz: a potent and safe thrombolytic agent. Alt Comp Therap. 2002;8(3):157-164.
 • 4. Koenig W. Fibrin(ogen) in cardiovascular disease: an update. Thromb Haemost. 2003;89:601-609.
 • 5. Lefevre M, Kris-Etherton PM, Zhao G, Tracy RP. Dietary fatty acids, hemostasis, and cardiovascular disease risk. J Am Diet Assoc. 2004;104:410-419.
 • 6. Kannel WB. Overview of hemostatic factors involved in atherosclerotic cardiovascular disease.Lipids. 2005;40:1215-1220.
 • 7. Eidelman RS, Hennekens CH. Fibrinogen: a predictor of stroke and marker of atherosclerosis.Eur Heart J. 2003;24:499-500.
 • 8. Nesheim M. Myocardial infarction and the balance between fibrin deposition and removal. Ital Heart J. 2001;2:641-645.
 • 9. Fujita M, Hong K, Ito Y, et al. Thrombolytic effect of Nattokináz on a chemically induced thrombosis model in rat. Biol Pharm Bull. 1995;18:1387-1391.
 • 10. Sumi H, Hamada H, Tsushima H, Mihara H, Muraki H. A novel fibrinolytic enzyme (Nattokináz) in the vegetable cheese Natto; a typical and popular soybean food in the Japanese diet.Experientia. 1987;43:1110-1111.
 • 11. Pais E, Alexy T, Holsworth RE Jr, Meise HJ. Effects of Nattokináz, a pro-fibrinolytic enzyme, on red blood cell aggregation and whole blood viscosity. Clin Hemorheol Microcirc. 2006;35:139-142.
 • 12. Sumi H, Hamada H, Nakanishi K, Hiratani H. Enhancement of the fibrinolytic activity in plasma by oral administration of Nattokináz. Acta Haematol. 1990;84:139-143.
 • 13. Suzuki Y, Kondo K, Matsumoto Y, et al. Dietary supplementation of fermented soybean, natto, suppresses intimal thickening and modulates the lysis of mural thrombi after endothelial injury in rat femoral artery. Life Sci. 2003;73:1289-1298.
 • 14. Hamsten A, de Faire U, Walldius G, et al. Plasminogen activator inhibitor in plasma: risk factor for recurrent myocardial infarction.Lancet. 1987;2:3-9.
 • 15. Hsia C-H, Shen M-C, Lin J-S, et al. Nattokináz decreases plasma levels of fibrinogen, factor VII, and factor VIII in human subjects. Nutr Res. 2009;29:190-196.
 • 16. Cesarone MR, Belcaro G, Nicolaides AN, et al. Prevention of venous thrombosis in long-haul flights with Flite Tabs: The LONFLIT-FLITE randomized, controlled trial. Angiology. 2003;54:531-539.
 • 17. Maurer HR. Bromelain: biochemistry, pharmacology and medical use. Cell Mol Life Sci.2001;58:1234-1245.
 • 18. Pirotta F, de Giuli-Morghen C. Bromelain: antiinflammatory and serum fibrinolytic activity after oral administration in the rat. Drugs Exp Clin Res. 1978;4:1-20.
 • 19. Ako H, Cheung AH, Matsuura PK. Isolation of a fibrinolysis enzyme activator from commercial bromelain. Arch Int Pharmacodyn Ther. 1981;254(1):157-167.
 • 20. Maurer HR, Eckert K, Grabowska E, Eschmann K. Use of bromelain proteases for inhibiting blood coagulation. Patent WO PCT/EP 98/04406. 2000.
 • 21. De-Giuli M, Pirotta F. Bromelain, interaction with some protease inhibitor and rabbit specific antiserum. Drugs Exp Clin Res. 1978;4:21-23.
 • 22. Smyth RD, Brennan R, Martin GJ. Systemic biochemical changes following the oral administration of a proteolytic enzyme, bromelain. Arch Int Pharmacodyn. 1962;136:230-236.
 • 23 Taussig SJ. The mechanism of the physiological action of bromelain. Med Hypotheses. 1980;6(1):99-104.
 • 24. Felton GE. Fibrinolytic and antithrombotic action of bromelain may eliminate thrombosis in heart patients. Med Hypotheses. 1980;6(1):1123-1133.
 • 25. Sandhya KV, Devi SG, Mathew ST. Quantitation of serrapeptase in formulations by UV method in the microplate format. Curr Drug Deliv. 2008;5(4):303-305.
 • 26. Mazzone A, Catalani M, Costanzo M, et al. Evaluation of Serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: A multicentre, doubleblind, randomized trial versus placebo. J Int Med Res. 1990;18:379-388.
 • 27. Sobel RA, Mitchell ME. Fibronectin in SZKLERÓZIS MULTIPLEX lesions. Am J Pathol.1989;135:161-168.
 • 28. Gveric D, Hanemaaijer R, Newcombe J, van Lent NA, Sier CF, Cuzner ML. Plasminogen activators in SZKLERÓZIS MULTIPLEX lesions: implications for the inflammatory response and axonal damage. Brain.2001;124(Pt 10):1978-1988.
 • 29. Pretorius E, Oberholzer HM. Ultrastructural changes of platelets and fibrin networks in human asthma: a qualitative case study. Blood Coagul Fibrinolysis. 2009;20(2):146-149.
 • 30. Akassoglou K, Adams RA, Bauer J, et al. Fibrin depletion decreases inflammation and delays the onset of demyelination in a tumor necrosis factor transgenic mouse model for SZKLERÓZIS MULTIPLEX. Proc Natl Acad Sci USA. 2004;101(17):6698-6703.
 • 31. Bardos H, Molnar P, Csecsei G, Adany R. Fibrin deposition in primary and metastatic human brain tumours. Blood Coagul Fibrinolysis. 1996;7:536-548.

Kiegészítő adatok

Összetétel
1 adag: 1 kapszula
Mennyiség / Adag % Napi érték
Magnézium (Citrate) 8 mg 2%
Neprinol AFD™ védjegyzett keverék 500 mg
Szisztémás és lipolitikus enzimkeverék:
serrapeptáz, nattokináz, lipáz
15,000 FU
Neprinol™ Proteázkeverék:
Proteáz (Serratia, B. subtilis és A. oryzae kivonat)
Neprinol™ Enzim és Kofactor Keverék:
Amla, Papain, Bromelain, Rutin, koenzyme Q10
† Szükséges napi mennyiég nem ismert

Szerratiopeptidáz (Szerrapeptáz)
Erőteljes fibrinolitikus aktivitással rendelkező proteolitikus (fehérjebontó) enzim, amely képes elősegíteni az egészséges fibrinkoncentráció kialakítását. Klinikailag igazolták, hogy elfolyósítja a nyálkahártyák váladékát, valamint elősegíti a felépülést a fizikai megterhelést követően, növelve a szervezet energiaszintjét.

Nattokináz
Egy fibrinolitikus enzim, amely segíthet fenntartani a normális vérsűrűséget és a szív- és érrendszer egészséges állapotát. A szerrapeptázhoz hasonlóan a nattokináz elősegíti a normális fibrinkoncentrációk elérését. Antioxidáns hatása van, ami jótékony hatású lehet a prosztata egészségének fenntartásában és elősegíti a szabad gyökök kiürítését a szervezetből.

Lipáz
Szisztémásan alkalmazva ez az enzim megemészti a vérben található zsírokat és elősegíti a zsírok energiává történő átalakítását.

Proteáz
Egy proteolitikus enzim, amely, amikor jelen van a vérben fontos szerepet játszik a véralvadásban és a vérrögök oldásában egyaránt. Hozzájárulhat az immunrendszer egészséges állapotához is.

Amla
Az indiai egresből, az amlából vonják ki, csersavat, glükózt, cellulózt és kalciumot tartalmaz. Az amla elősegíti a szervezet normális sav-bázis egyensúlyának, és pH-jának kialakítását, és hagyományosan idegrendszeri és agyserkentőként, illetve hajkondicionálóként használják.

Papain
A papayából kivont proteolitikus enzim, amely elősegíti a zúzódások és egyéb szöveti sérülések természetes gyógyulási folyamatát.

Bromelain
Az ananászból kivont proteolitikus enzim, amely együttműködik a szervezettel a normális immunválaszok kialakításában. A bromelain elősegíti a bőr egészségének megőrzését is.

Rutin
Egy flavonoid (növényi festékanyag), amely hozzájárul a kapillárisok (hajszálerek) és a kötőszöveteket megerősítéséhez, illetve  a véredények egészséges állapotához.

Koenzim Q10
Meggátolja a szabad gyökök felszaporodását és támogatja az immunrendszert.  A CoQ10 elősegíti a szív- és érrendszer egészséges működését, és egyben elengedhetetlen koenzim a szervezetben található számos enzim működéséhez.

Magnézium
Hozzájárul a szív- és érrendszer egészséges működéséhez, és létfontosságú a sejtjavítási funkciók, a hormonok és a szabályos szívritmus szempontjából. A magnézium segít csökkenteni a fokozott stressz hatásait.

Alkalmazási javallat

Alkalmazás: Vegyen be 1-4 kapszulát étkezések között 2,5 dl vízzel, vagy kövesse orvosa utasításait. A terápiás eredmények eléréséhez szedjen 3 vagy 4 kapszulát naponta háromszor.

Figyelmeztetés: Ne szedje a Neprinol készítményt orvosa beleegyezése nélkül, amennyiben alvadásgátlót szed, illetve, ha terhes vagy szoptat.

Biztonságos-e a Neprinol?
Nem számoltak be a Neprinol szedésével kapcsolatos semmilyen súlyos vagy nemkívánatos mellékhatásról.  Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy ezeknek az enzimeknek a szélsőségesen magas adagjai sem toxikusak. Amennyiben vérhígító gyógyszereket szed, kérje ki orvosa véleményét, mielőtt elkezdené szedni a Neprinol készítményt.

Milyen időpontban a legjobb bevenni a Neprinolt?
A legjobb eredmények elérése érdekében a terméket egy órával étkezés előtt és/vagy két órával étkezés után vegye be.

Szedhetem-e a Neprinolt egyéb táplálékkiegészítőkkel együtt?
A Neprinol biztonsággal alkalmazható egyéb táplálékkiegészítőkkel együtt.

Mennyi idő szükséges, míg a Neprinol kifejti hatását?
Habár minden ember különböző, egyesek arról számoltak be, hogy nem több mint 45 percen belül már érezték a szisztémás enzimek hatását. A terápiás kúrák során a javulás egyes embereknél lassabban, másoknál pedig gyorsabban bekövetkezhet. Jellemző módon a táplálékkiegészítő terméket legalább egy hónapig javasolt alkalmazni; a legjobb eredmények ezt követően egy–három hónapon belül bármikor jelentkezhetnek.

Alkalmazás: Vegyen be 1-4 kapszulát étkezések között 2,5 dl vízzel, vagy kövesse orvosa utasításait. A terápiás eredmények eléréséhez szedjen 3 vagy 4 kapszulát naponta háromszor.

Figyelmeztetés: Ne szedje a Neprinol készítményt orvosa beleegyezése nélkül, amennyiben alvadásgátlót szed, illetve, ha terhes vagy szoptat.

Biztonságos-e a Neprinol?
Nem számoltak be a Neprinol szedésével kapcsolatos semmilyen súlyos vagy nemkívánatos mellékhatásról.  Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy ezeknek az enzimeknek a szélsőségesen magas adagjai sem toxikusak. Amennyiben vérhígító gyógyszereket szed, kérje ki orvosa véleményét, mielőtt elkezdené szedni a Neprinol készítményt.

Milyen időpontban a legjobb bevenni a Neprinolt?
A legjobb eredmények elérése érdekében a terméket egy órával étkezés előtt és/vagy két órával étkezés után vegye be.

Szedhetem-e a Neprinolt egyéb táplálékkiegészítőkkel együtt?
A Neprinol biztonsággal alkalmazható egyéb táplálékkiegészítőkkel együtt.

Mennyi idő szükséges, míg a Neprinol kifejti hatását?
Habár minden ember különböző, egyesek arról számoltak be, hogy nem több mint 45 percen belül már érezték a szisztémás enzimek hatását. A terápiás kúrák során a javulás egyes embereknél lassabban, másoknál pedig gyorsabban bekövetkezhet. Jellemző módon a táplálékkiegészítő terméket legalább egy hónapig javasolt alkalmazni; a legjobb eredmények ezt követően egy–három hónapon belül bármikor jelentkezhetnek.

Visszajelzések

„El se hittem. Mindössze egy nap elteltével már éreztem, hogy csökken a fájdalom. Minden alkalommal mikor bevettem csipő érzést éreztem a fájdalmas helyeken, gyakorlatilag éreztem, ahogy múlik a gyulladás.” - J. Wright Amarillo, TX

Nagyon hálás vagyok ezért a termékért, és boldogan adom közre történetemet az elejétől fogva.

Kb. öt évvel ezelőttig boldog családanya voltam négy gyermekkel, és egy nagyszerű férjjel akinek szintén volt négy gyermeke, teljes munkaidőben dolgoztam fodrászként. Én voltam az élet császára, rendszeresen tornáztam és életem legjobb kondíciójában voltam. Felajánlották, hogy vezessek egy bejáratott fodrászüzletet egy banképületben, jobban kereshettem volna, mint valaha, de a kezdés előtt furcsa tüneteket vettem magamon észre, melyekkel azonban nem törődtem. Elkezdtem keményen dolgozni, folyton izgatott voltam valami miatt és elkezdődött a lejtmenet. Fura izomrángásaim lettek és nagyon görcsölt a lábfejem és a lábam. Ezt hamarosan szörnyű fáradtság követte és egyre nehezebbé vált megfelelni a munkahelyemen. Emlékszem egy nap elvittem a lányomat a vidámparkba és olyan gyengeség és fáradtság telepedett rám, hogy az egész testem remegni kezdett. A férjem bevitetett az ambulanciára mivel nem értette, mi történik velem. Az arcom bal oldala is lekókadt, így az orvos Lyme betegségre gyanakodott. Vérvizsgálatot végzett és letesztelt Mono-ra is, melyen már kétszer is átestem azelőtt. A Lyme-kór teszt pozitív lett, így neurológushoz és fertőző betegségekkel foglalkozó orvoshoz küldtek. A neurologus szklerózis multiplexre és más betegségekre gyanakodott így elküldtek MR-re és gerinccsapolást végeztek valamint jónéhány vértesztet végeztek de nem találtak semmit. Így tovább folytatta, izom lazítókat, neurotonint és más az idegekre ható gyógyszereket írt fel., a fura zsibbadtság és bizsergés miatt amit éreztem. A fertőzéssel foglalkozó orvoshoz is elmentem, aki azt gyanította, hogy a Lyme-kór mellett, van még valami a háttérben, de soha nem jött rá mi lehet az. Úgy gondolta valamilyen szisztémás betegség.

Mondanom sem kell, senkivel nem jártam szerencsével. Sőt, miután a neurológus semmit nem talált a vérvizsgálatok során, azt kezdte gondolni, hogy mindez csak az én fejemben létezik. Mivel ettől elég ostobának éreztem magam, többé nem mentem a neurológushoz. Egy nagyszerű helyre küldött Dallasban. Kiterjedt vizsgálatokat végeztek rajtam, beleértve az idegek vezetési képességét és többféle vértesztet újra, de ez alkalommal sem találtak semmit. Borzasztóan éreztem magam és azon tűnődtem miért nem talál senki semmit. Ekkor kezdődtek az izületi fájdalom, a duzzanat és az ólmos fáradtság miközben próbáltam tovább dolgozni. Végül a Mayo Clinic-re küldtek további tesztelésre. Találják ki mi történt? Semmit sem találtak. Ahogy hazafelé hajtottam Scottsdale-ből Amarillo-ba, végig azon tűnődtem, hogy soha nem fogom megtudni, mi történik a testemmel. Végül teljesen abba kellett hagynom a munkát az állandó fáradtság miatt, elkezdtek influenza-szerű tüneteim lenni, és úgy gondoltam biztosan meghalok. Újra felvettem a kapcsolatot a kezelőorvosommal, aki egy Amarillo-i reumatológushoz irányított. Reumatoid factor tesztet végzett, mivel reumatoid artritiszre gyanakodott. A tesztek újra negatívak lettek. Ekkorra már több mint egy év eltelt és én minden nap egyre betegebb lettem, gyakran egész nap nem tudtam kikelni az ágyból. A türelmem végén jártam, az egyetlen dolog ami enyhítette a tüneteimet a prednisol volt. Bár jól éreztem magam tőle, a hatása rövid ideig tartott, a használata pedig veszélyes.Végül újra a Mayo Clinc-re küldtek, mert bár az orvosom tudta, hogy valami baj van az okát nem tudta kideríteni.

Azonnal megállapították, hogy fibriózisom van, és hazaküldtek. Mivel már tudtam mi bajom kicsit jobban éreztem magam és próbáltam kihozni a legjobbat belőle, de a felírt fibro gyógyszerek csak rontottak a fáradtság érzetemen. Aztán három hónappal később, amikor már az influenza-szerű tüneteim, a fáradtság és az izületi fájdalom (még az arcom is fájt) elviselhetetlenek voltak, és rosszabbul éreztem magam, mint valaha, felkerestem a férjem orvosát és ő Lupusszal diagnosztizált. Így elkezdtem szeroidokat és Plaquenilt szedni, de a szervezetem nem tolerálta ezt a gyógyszert és egy újabb reumatológushoz fordultam Amarilloban. Nem volt lupuszom, végig izületi gyulladásom volt. Az a típus, melyet a vérteszt nem mutat ki, de a röntgen igen. Ha az orvosok már korábban megröntgenezték volna az izületeimet, sokkal korábban kiderülhetett volna. Ez megint csak arra utal, hogy mi vagyunk az egyetlenek, akik ismerik a testüket.

Szóval, methotexate-ot írtak fel, mely egy rövid ideig hatott, de a mellékhatások rosszabbak voltak, mint az alapbetegség. Az orvos azt mondta valamit szedni kell rá, vagy nagy bajban leszek. Egyszerűen nem értem, hogyan lehet olyan gyógyszert szedni, amely tönkre teszi az immunrendszert, de tettem amit mondtak egy darabig, de egy idő után nem bírtam tovább, és úgy éreztem készen állok a halálra. Apám mentett meg, üldögéltünk a verandán és elmondtam neki úgy érzem hamarosan meghalok. Tudta, hogy komolyan gondolom, hiszen már évek óta nézte ahogy szenvedek, és értette, nem akarom, hogy így lássanak a gyerekeim. Azt mondta: „Gyere velem és bemutatlak valakinek, aki csodálatos pirulákat kapott az artritiszére. Nem igazán bíztam benne, hogy segít, de nem volt veszteni valóm. Elvitt hozzá, és ő elmesélte nekem a Neprinollal kapcsolatos tapasztalatait és megígérte, hogy ezek a varázslatos pirulák enyhíteni fogják a tüneteimet. Az ő tanácsára döntöttem úgy, adok a Neprinolnak egy esélyt. Neki már nem volt sok tartalékban otthon, de adott belőle míg az én üvegem meg nem érkezett.

Hihetetlen volt! Mindössze egy nap elteltével már enyhültek a tüneteim. Valahányszor bevettem, csípő érzést éreztem a fájdalmas területeken, gyakorlatilag éreztem, ahogy csökken a gyulladás. Minél tovább szedtem, annál jobban éreztem magam. Három nappal a Neprinol elkezdése után, abbahagytam az artritiszre szedett gyógyszerek szedését, és sosem fogom újra elkezdeni. Nagyon izgatott vagyok az életminőségem minden nappal egyre javul. Már van energiám és azon gondolkodom, hogy hamarosan visszatérek a szakmámhoz. Még apukám is szedi a koleszterinje miatt és neki is több az energiája. Tudom, talán sosem leszek újra 100%-os, de ki az? Hálás köszönet az Önök munkájáért, mely segít, hogy a hasonló problémákkal küzdőknek ne kelljen veszélyes gyógyszereket szedniük.

J Wright Amarillo, TX

 

„Egy Óra elteltével a lázam lement és a hallucináció elmúlt. Meg voltam győzve. A Neprinol nem csak megmentette az életemet a második műtét után, de ma is az tart életben.” - Liz Sookarry Danville, IL

2003-ban a harmadik vetélésem után, egy ritka vér rendellenességgel, az Antiphospholipid? Antitest Szindrómával diagnosztizáltak. Reumatológushoz és szülész specialistához küldtek, aki azt mondta talán soha nem lehet gyerekem, mivel ez a rendellenesség csökkenti a köldökzsinórón keresztüli véráramlást. A férjem és én nem adtuk fel, tovább próbálkoztunk, volt két újabb vetélésem és két halvaszületett kisbabám is. Miután összesen hét gyermeket vesztettünk el, elvesztettük a reményt és az adoptálást kezdtük fontolgatni. Aztán 2009 Aug. 8.-án felfedeztem, hogy újra terhes vagyok.

Az új szülészem azt mondta, megpróbál alacsony molekuláris súlyú heparin injekciót adni napi kétszer, végig a terhesség alatt, ez felhígítja vért annyira, hogy az képes legyen elég oxigént és tápanyagokat juttatni a babához. Öt hetes terhes voltam, mikor megkaptam az első Lovenox injekciót és úgy volt hogy a 36. hét végéig kapom a kezelést, aztán heparin injekciókra váltunk, mivel a lovenox tartós bénulást okozhat. Minden mellékhatás és veszély jelentéktelennek tűnt, hiszen végre egy új élet fejlődött bennem és az orvosok ezt a reményt használták fel ellenem és szedették be velem ezt a veszélyes (és drága) gyógyszert. Kétszer kerültem kórházba súlyos kiszáradással amit a Lovenox túladagolása okozott és 36 fontot vesztettem a súlyomból a terhesség alatt, ahelyett, hogy híztam volna.

Ezzel együtt, boldogan figyeltem a kisbabám fejlődését minden egyes vizsgálatkor, és örömmel hallottam, hogy kisfiú. Azonban, még mindig nem mertünk reménykedni. Néhány héttel azután, hogy megtudtuk a baba kisfiú, megismerkedtem Danny Curtin-nel az Arthur Andrew-ról, aki a szüleim bio  és egészséges élelmiszer boltjába jött, hogy megismertesse őket a Neprinollal. Ő és a kollégája Cable Howard sürgették, hogy próbáljam ki a Neprinolt, de a kórtörténetem miatt annyira féltem, és bíztam a lovenox-ban, hogy figyelmen kívül hagytam, amit mondtak. A 38, héten aztán az orvosok úgy döntöttek ideje megindítani a szülést, mivel minél tovább marad a baba a méhemben, annál nagyobb egy ismételt halvaszületés veszélye. Miután beadták a szükséges gyógyszereket semmi sem történt. Semmi. Bár, úgy gondoltuk ez kicsit furcsa, de megbíztunk az orvosokban, akik azt mondták az első kísérlet gyakran sikertelen. A szülés beindítását így 2010 Április 6.-ára időzítették. Mikor megérkeztunk már magamtól is voltak fájásaim, így az orvosok abban reménykedtek gyors és könnyű szülés lesz. 36 órányi vajúdás után a magzatvíz még mindig nem fojt el és a baba szívverrése minden összehúzódással lassult, úgyhogy aggódni kezdtünk és mivel semmi sem segített, az orvosok császármetszés mellett döntöttek. Berohantak velem a műtőbe, és 30 perc múlva megszületett William David Stuart. Hallottam az orvosokat, ahogy a placentámról beszélgettek miközben bezártak, egyikük azt mondta, hogy még soha életében nem látott „ilyen fibriotikus szövetet”. Sebaj, gondoltam William él és lassan én is felépülök majd. Mennyire keveset tudtam akkor! Másnap reggelre, a vér működésem normalizálódott, a hemoglobinom 9,8 volt. Nagyszerűen éreztem magam, még enni és sétálni is tudtam. Két órán belül azonban az egész életem megváltozott.

Az ágyból akartam kikászálódni, hogy a mosdóba menjek, a férjemmel beszélgettem, mikor hirtelen elsötétült előttem a világ. Nem emlékszem semmi másra, csak arra, hogy újra az ágyon ébredek, körülöttem aggódó nővérek figyelik a vérnyomásomat. A normálisról 78/45-re esett le. A hasfal megtapogatása után nem találtak belső vérzést, így azt feltételezték ez normális poszturális hypotensio. Ahogy telt a nap, a dolgok egyre rosszabbra fordultak, újra elájultam, mely ezúttal egy órán át tartott. Az arcom szürke volt, hideg verejtékben úsztam, mely átáztatta a köntösömet és a lepedőt is. A férjem és én is tudtuk, hogy vérzek a heparin miatt, de az orvosok nem voltak hajlandóak beismerni. Mivel féltek, hogy elvérzek 24 órán keresztül ágyban tartottak, ezután a hemoglobinom 5.5-re esett és a fájdalom elviselhetetlenné vált. Semmilyen fájdalomcsillapító nem segített és a nap végére félrebeszéltem a fájdalomtól.

Ezen a ponton az orvosok azzal próbáltak magyarázni mindent, hogy allergiás vagyok a morfinra és talán más fájdalomcsillapító gyógyszerekre is-ez okozza az alacsony vérnyomást, az ájulást és a fájdalmat is. Kérdeztem, ez hogyan magyarázza a hemoglobin drasztikus zuhanását? Nem volt válasz. Tudtam, a kórházban meg fogok halni, hacsak össze nem szedem magam, több felelősséget nem vállalok, és át nem veszem az irányítást. CT-szkent kértem, ultrahangot javasoltak „mivel Vasárnap van”. Újra kértem a CT-t, ezúttal már határozottabban és komolyabban és végül hatórás késéssel meg is szervezték. Köszönöm Istennek, hogy ragaszkodtam hozzá, hogy elvégezzék a vizsgálatot, mivel kiderült, amitől végig rettegtem- egy nagykiterjedésű vérzés volt, mely minden hasizmomból szivárgott és sárgadinnye méretű vérröggé állt össze. Az orvosok azt mondták, hogy 50/50 százalék az esélyem az életben maradásra és javasolták, hogy búcsúzzam el a szeretteimtől, majd elszáguldottak velem egy újabb sürgősségi műtétre, kevesebb mint 48 órával azután, hogy megszületett a fiam.

Valahogy túléltem, hogy a 6 egység vérnek, amit kaptam, a saját belső erőmnek vagy Istennek köszönhetem-e, nem tudom. Amikor felébredtem remekül éreztem magam, a fájdalom elmúlt, és bár sokkal vékonyabb voltam, mint egy nappal korábban, örültem, hogy élek. Aztán bejött egy nővér ismerős ampullával a kezében. Lovenox. Vérhígítót akartak elkezdeni adagolni nekem, mindössze 12 órával azután,, hogy belső vérzéssel műtöttek! Visszautasítottam az injekciót, mire bejött egy orvos és megpróbált meggyőzni, hogy a gyógyszernek semmi köze nem volt a vérzéshez, és hogy nélküle borzalmas, életveszélyes vérrögök keletkeznek. Egy pillanatra nagyon megijedtem, de aztán feltettem azt a magától értetődő kérdést, - Miért nem akadályozta meg a Lovenox egy 20 cm-es vérrög kialakulását már első körben? Hogyan tagadhatják, hogy a kiterjedt vérzést egy erős vérhígító készítmény okozta?? Értelmetlen volt minden, amit csak mondtak. A bátyám kétségbeesetten próbált segíteni, mikor látta milyen gyenge vagyok. Eszébe jutott, amit Danny, az Arthur Andrews-ról, mondott a Neprinollal kapcsolatban és meg volt győződve arról, hogy a Neprinolra van szükségem, hogy megmentse az életemet. Hozott a boltból egy nagy üveggel és könyörgött nekem, hogy vegyem be, ha már úgyis eldöntöttem, hogy nem hallgatok az orvosokra. Először 9 kapszulát vettem be, majd 8 óránként további hatot. Az első dolog ami feltűnt, hogy nem nagyon érzem a két napja tartó fájdalmat. Néhány további adag után, már ki tudtam kelni az ágyból és egyedül mentem ki a fürdőszobába. Korábban egy tucatnyi golflabda méretű kialakulóban lévő csomót vettem észre a testem más részein is, melyek most kevésbé fájtak és a körülöttük lévő zúzódások elkezdtek felszívódni. Nem tudtam biztosan a Neprinoltól van-e, de azért tovább szedtem, hátha. Egy héttel később bár az orvosok nagyon meglepettek és zavartak voltak, hazaengedtek a kórházból. Nem hitték, hogy a Neprinol bármilyen módon segített, de nem értették, miért élek még, miután visszautasítottam a Lovenox-ot.

Pár nappal később elfogyott a Neprinol és én nem szereztem be újabb üveggel. Végül is a nehezén már túl vagyok. Mekkorát hibáztam! 24 órán belül jónéhány újabb vérrög képződött, magas lázam lett és hallucináltam. A sürgősségire vittek, ahol azt gondolták stroke-om van. A bátyám sietett újra a segítségemre, hozott egy újabb üveg Neprinolt, amit még a sürgősségin kinyitottam és gyorsan bevettem kilenc kapszulát. Egy óra múlva a lázam leesett és elmúlt a hallucináció. Most már meg voltam győzve. A Neprinol nem csak megmentette az életemet a második műtét után, de a mai napig az tart életben.

Azóta csak néhány hét telt el, de minden nappal egyre erősödöm. Visszamentem dolgozni, bár az orvosok azt mondták akár két hónapba is beletelhet, hogy a kutyát le tudjam vinni sétálni. És ami még ennél is fontosabb, képes vagyok a karjaimban tartani a fiamat, az ajkamhoz emelni és megcsókolni, belélegezni az illatát és tanúja lehetek rövidke életének minden egyes pillanatának.  Minden szempontból normális anyukája tudok lenni, és ezért nagyon hálás vagyok. Tudom az egyetlen oka annak, hogy ma itt lehetek a Neprinol, ami megmentette az életemet. Köszönöm a férjemnek és az újszülött fiamnak. 

Liz Sookarry Danville, IL

 

„Az ára miatt nem szedtem naponta a Neprinolt – ha így tettem volna, valószínűleg nem kaptam volna el a PMR-t másodszorra is. A férjemmel mégis meg kell hoznunk ezt a döntést, és a továbbiakban naponta fogom szedni a Neprinolt, hogy megelőzzem a túlzott gyulladásos folyamatok? által okozott más betegségeket.” - Beckie Curry

 

2010/09/04

Kedves Danny Curtin,

Szavakkal ki sem lehet fejezni mennyire hálás vagyok Önnek azért a kedvességért és szakértelemért, amivel még azelőtt szerzett nekem ebből a lenyűgöző termékből, mielőtt az első általam rendelt üveg megérkezett volna.

1961, vagyis az első fiam születése óta élek egészség és természet tudatosan. Néhány évvel ezelőtt olvastam a Neprinol AFD-ről az egyik orvosi magazinban vagy cikkben (már nem emlékszem pontosan hol), és rendeltem egy üveggel. Az ára miatt nem szedtem rendszeresen, habár sokat olvastam a vér gyulladásos reakcióiról? és arról mennyire veszélyes is ez. (apám szívinfarktusban halt meg 56 évesen). Én most 67 éves vagyok. 2006-ban kezdődtek az egész testemet érintő kínzó fájdalmak. Végül orvoshoz fordultam és ő PMR-t (Polymyalgia Rheumatica) állapított meg nálam. Azonnal Prednisone-t írt fel. (tudtam hogy ez a szteroid veszélyes, de nem tudtam elviselni a PMR által okozott fájdalmakat.) Reumatológushoz küldtek, és hónapokon át, szedtem a Prednisolt. (Pontosan nem emlékszem meddig.)

Végül a betegség elmúlt és néhány héttel ezelőttig, vissza se tért, amikor is fájdalmat kezdtem érezni- de, hozzá vagyok szokva mivel néhány izületem oszteoartritiszes.

Aztán eszembe jutott, hogy a PMR gyakran kiújulhat.

Így felhívtam a kezelőorvosomat ( a neve Paul Curtin – régi családi barát), és kértem egy vérvizsgálatot- habár akkor már sejtettem, hogy az eredmény PMR lesz – és a vér teszt megerősítette a gyanúmat. Paul felhívott és megkérdezte kibírom-e a fájdalmat, vagy írjon-e fel Prednisolt. Beszéltem neki a Neprinolról, és elmondtam, hogy ez a készítmény csökkenti a szervezet fibrintermelését. Alkalmanként 4 kapszulával kezdtem, amit étkezések között vettem be- és a fájdalom először csökkent, majd el is múlt. (Így el tudják képzelni mennyire bepánikoltam, amikor kiderült, hogy a legutóbb rendelt adag nem fog időben megérkezni.) Az ára miatt nem szedtem naponta a Neprinolt – ha így tettem volna, valószínűleg nem kaptam volna el a PMR-t másodszorra is. A férjemmel mégis meg kell hoznunk ezt a döntést, és a továbbiakban naponta fogom szedni a Neprinolt, hogy megelőzzem a túlzott gyulladásos folyamatok? által okozott más betegségeket is.

Tudom, hogy múlik a PMR mert, kezd visszatérni az étvágyam, sokkal jobban érzem magam, arról nem is beszélve, hogy nincs fájdalmam!!

Azt tervezem, hogy beszámolok Paul-nak a Neprinollal kapcsolatos tapasztalataimról, mert tudom, hogy számos más nőbetege is PMR-rel küzd. Számos további, PMR-ben szenvedő hölgyről tudok itt a városunkban is, és neki is el fogom mesélni a tapasztalataimat. Még egyszer köszönöm neki, hogy gyorsan tudott nekem szerezni ebből a készítményből, így nem szenvedett hiányt a véráram ellátása Neprinollal. Valójában hamarosan újabb adagot kell rendeljek, mielőtt az előző elfogyna. Komolyan fontolgatom, hogy naponta fogom szedni ezt a készítményt, hogy egészségesen és fájdalommentesen élhessek. Szomorú, hogy a mai világban a biztosításom a Prednisone költségeit fedezi, de annak a készítménynek a megvásárlását, ami megelőzheti a Prednisone szedését és azt, hogy reumatológushoz kelljen járkálni, nem.

Még egyszer köszönöm Danny Curtinnek, Isten áldja Önt és az egész családját.

Beckie Curry

 

„Most már teljesen egyenes az ujjam, elmúlt a fájdalom és szépen regenerálódik az izület. Mindezt annak köszönhetem, hogy adtam egy esélyt a Neprinolnak, és megismertem a hatását.” - Judy Ploeger Chandler, AZ

 

2010/05/20

Mivel a családban gyakran fordul elő izületi gyulladás, tudtam egyszer engem is utol fog érni ez a betegség. Mind édesanyámnak, mind a nagymamámnak előrehaladott artritisze volt mindkét kezében, míg végül az 50-es, 60-as éveik felé közeledve, már egy ujjuk sem volt egyenes. Tavaly, komoly fájdalmat kezdtem érezni a jobb kezem középső ujjában. Annak tulajdonítottam, hogy egy évvel korábban egy kaktusz tüskéje ment az ujjamba, és ehhez társulhat az izületi gyulladás. Miután felkerestem egy kéz specialistát, aki csont scant és röntgen vizsgálatot végzett, úgy döntöttünk, műtétre lesz szükség, hogy kiegyenesítsék az ujjam és, hogy csökkenjen a fájdalom. A Neprinolt néhány hónappal a műtét előtt kezdtem el szedni, teljesen elmúlt tőle a fájdalom, és jobban tudtam mozgatni az ujjam. Azelőtt, 800 mg ibuprofen-t szedtem, ami már kezdte irritálni a gyomromat.

 

A doktor szerint az izület teljesen degenerálódott, ezt a folyamatot a kaktusz tüskéje valószínűleg felgyorsította, így csontátültetésre volt szükség az alkaromból és 3 tűt illesztett be. A műtét során kiderült a tervezettnél nagyobb mennyiségű csontra volt szükség és egy negyedik tűt is behelyezett, hogy az támogassa az izületet, amíg a csont regenerálódik. A napi Neprinol adagot a műtét után kétszer ötre emeltem, és szinte semmilyen fájdalomcsillapítóra nem volt szükségem. A műtét előtti héten, a felülvizsgálaton megjegyezte, hogy milyen szépen gyógyul, és a műtétet követő harmadik héten, ahogy az ujjamat vizsgálta megkérdezte „Egy hónapja volt a műtét, ugye?” Amíg a negyedik hónapban a tűket el nem távolították, miden alkalommal mikor találkoztunk, meg volt döbbenve, milyen gyors a csonttermelődés, jó a mozgathatóság és, hogy nincs gyulladás. Most már teljesen egyenes az ujjam, elmúlt a fájdalom és szépen regenerálódik az izület. Mindezt annak köszönhetem, hogy adtam egy esélyt a Neprinolnak, és megismertem a hatását. Néhány hét múlva térd műtétem lesz. A műtét miatt nem aggódom, de izgatottan várom a felépülés,t és hogy visszatérhessek a megszokott életemhez. Azt mondta, a teljes gyógyulás várhatóan 6-8 hét lesz, de én azt tervezem, hogy már 4-5 hét is elég lesz hozzá. Még egyszer köszönöm ennek a készítménynek, hogy egészséges és fájdalommentes életet biztosít.

Judy Ploeger - Chandler, AZ

 

„Kb. 10 hónappal ezelőtt, egy barátom mesélt a Neprinolról. Nemigen hittem, hogy hatásosabb lenne, mint a Wobenzym. De mivel növényi enzimekből készült és nem állati-alapú, úgy döntöttem kipróbálom.” - John Mickel, Scottsdale, AZ

 Szeretném ha tudnák, hogyan segített rajtam a Neprinol. 69 éves vagyok és fizikailag aktívan élek. Évente kb. 180 alkalommal golfozom, valamint túrázom, és általában véve is igyekszem aktív maradni. Akut- krónikus ínhüvelygyulladás van a vállamban. Az egyik rotátorköpeny? teljesen leszakadt, a másik részlegesen. Ezen kívül izületi gyulladásom is van a hátam alsó részében és a kezeimben. Évekig szedtem Vioxx-ot és Celebrex-et. Kb. másfél évvel ezelőtt kiderült, hogy alacsony a vörösvérsejt számom, és ezt követően nem szedhettem többé se a Vioxx-ot, se a Celebrex-et, se semmilyen Advil típusú gyógyszert, mivel rájöttek, hogy a vastagbelem vérzik, és ezt a Vioxx-nak és a Celebrex-nek tulajdonították. Akkoriban Celebrex-et szedtem, és egy pár nap kihagyás után már úgy éreztem magam, mint akit többször is lelöktek a lépcsőn. 

Nem tudtam, mit tegyek. Próbáltam keresni valamit az  Interneten ami segíthet javítani az életminőségemet, és rátaláltam a Wobenzym-re. 9 hónapig szedtem, és segített visszatérni a normális, aktív életemhez. Kb. 10 hónappal ezelőtt, egy barátom mesélt a Neprinolról. Nemigen hittem, hogy hatásosabb lenne, mint a Wobenzym. De mivel növényi enzimekből készült és nem állati-alapú, úgy döntöttem kipróbálom. Eddig az a tapasztalatom, hogy a Neprinol sokkal jobban enyhíti a fájdalmaimat, mint a Wobenzym és mindezt a korábban felírt gyógyszerek mellékhatásai, vagy vérzés nélkül. Ma is minden másnap golfozom, és képes vagyok sétálni a golfpályán, ami azelőtt sosem ment. A Neprinol kitűnő választás volt a számomra, mely segített, hogy még aktív maradhassak, és fájdalommentes életet élhessek még több napi teendő elvégzése mellett is. Köszönöm, hogy megalkották ezt a készítményt, mely segített normális, fájdalommentes életet élni.

John Mickel - Scottsdale, AZ

 

„ Szeretném Önöknek megköszönni a lehetőséget, hogy a Neprinolt szedhettem, szedem.” - Cné Marika, Magyarország

Szeretném Önöknek megköszönni a lehetőséget, hogy a Neprinolt szedhettem, szedem. Gerincműtétem után 2 éve kialakult sérv (L-V 7 mm-es,állandó fájdalommal, Reumatoid arthritis betegséggel ), mely CT és MR leleten igazolt 2012-ben, tegnap azaz 2014.05.09-én ismételt MR vizsgálaton nem látszik! Bárki kételkedik ezt komoly vizsgálatok támasztják alá! Recidiva nincs, sőt hegesedés sincs! Tavaly október óta szedem a NEPRINOL-t, 3x2, 3x1, 2x1, pár hónapja csak fenntartó adagban napi 1x este. Nem kell újabb műtéten átesnem, a fájdalmaim minimálisak, dolgozom. Szerettem volna megosztani Önökkel és betegtársaimmal is tapasztalatom, remélem sikerül üzenetem eljuttatni azokhoz is, akik velem együtt sok mindent kipróbáltak sok pénzért, nagy ígéretekkel és sok csalódással. Munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánok.

Cné Marika - Magyarország, 2014. 05. 12.