Magasvérnyomás betegség

A vérnyomás és az egészséges erek

Futó ember kardió görbével

A hipertónia, vagyis a magasvérnyomás nagyon gyakori betegség világszerte. Ami a legfontosabb a magasvérnyomás a sztrók, szívroham és egyéb szív-és érrendszeri betegségek elsődleges kockázati tényezője és a várható élettartam jelentős csökkenésével párosul [1]. Mindemellett a magasvérnyomás-betegségnek önmagában nincs sok tünete, ezért sokan nem veszik magas vérnyomásukat komolyan, vagy még csak nem is tudnak róla mindaddig, amíg valamilyen súlyosabb betegségük nem lesz, pl. szívroham.

Számos Neprinol felhasználó tapasztalta azt, hogy az ízületi gyulladásra vagy méhmiómára tett kedvező hatáson túl, a Neprinol szedés elkezdésével magasvérnyomás-betegségük is javult. A Neprinol a fibrint célozza meg, amely a magasvérnyomás egyik alap oka. Ezért szemben az olyan gyógyszerekkel, amelyek csak egyszerűen csökkentik a vérnyomást a Neprinol képes gátolni és visszafordítani azokat a kóros folyamatokat, amelyek a magasvérnyomást és a későbbi sokkal súlyosabb következményeket, a szívrohamot és a sztrókot okozzák.

A vérnyomás és az egészséges erek

A magasvérnyomásos esetek 95%-ában a pontos ok nem ismert; ez az úgynevezett „esszenciális“ vagy „elsődleges“ magasvérnyomás [2]. Az életkor, az étrend, az alkohol fogyasztás, az elhízás és a stressz egyaránt hozzájárulhatnak a magasvérnyomás kialakulásához. Miközben a vérösszetételt és/vagy szívműködést érintő különböző változások megemelhetik a vérnyomást, a magasvérnyomással összefüggésbe hozható egyik leggyakoribb ok az ateroszklerózis.

Az ateroszklerózis, vagyis az érelmeszesedés az a folyamat, amely során az érfalak megvastagodnak és törékenyebbé válnak. Az érelmeszesedést plakkok kialakulása okozza. Ezek a plakkok hegekhez hasonlóak, amelyek az érfalakon jelennek meg, megelőző gyulladásra utalva. Számos plakk évekig, sőt évtizedekig ottmarad az érfalon. A plakkok különösen veszélyessé vállnak, amikor elszakadnak, ami még több gyulladást okoz a „sérülés“ helyén, vagy leszakadnak az artéria faláról, és valahol máshol akadnak el a keringésben.

A plakkok elsődlegesen fehérvérsejtekből állnak, továbbá izomsejtekből, elhalt sejtek alkotta törmelékből, zsírokból (a triglicerideket és a koleszterint is beleértve), valamint olyan molekulákból mint a kollagén, amelyeket rendes körülmények között a szervezet a sejtek és szövetek struktúrájának megtartására használ. Ezeket az alkotóelemeket a fibrin tartja össze. A fibrin egy nem oldható fehérje, amely elengedhetetlen a normális véralvadáshoz, hegképződéshez és számos más biológiai folyamathoz. A fibrintöbblet azonban számos betegséggel hozható összefüggésbe, amelyek szükségtelen vagy nem megfelelő véralvadással járnak, mint amilyen például az érelmeszesedés [3, 4].

A magasvérnyomás-betegség önmagában 60%-kal növeli az érelmeszesedés előfordulási valószínűségét a szervezetben. A magasvérnyomás egyéb kockázati tényezőkkel kombináltan, mint amilyen a magas koleszterin- és trigliceridszint vagy az elhízás, még tovább fokozza az érelmeszesedés valószínűségét [5]. Mindemellett a vérnyomás csökkentésére felírt gyógyszerek az érelmeszesedést általában nem célozzák meg. Ehelyett vagy vérhígítóként működnek, hogy a vér ugyanazzal a nyomással folyhasson át a plakkos, károsodott artériákon, vagy értágítóként, ami által az artériák több vért lesznek képesek átengedni a plakkok ellenére. Ezenkívül a fenti gyógyszerek többségének komoly mellékhatásaik is lehetnek. Az életmódbeli változások, mint pl. a konyhasó elhagyása, amelyeket a legjobb és legbiztonságosabb lehetőségként ajánlanak a magasvérnyomás csökkentésére, segíthetnek megakadályozni az új plakkok kialakulását, de nem feltétlenül állítják helyre a már létező érkárosodásokat.

A Neprinol természetes alternatívát nyújt

A Neprinol fehérjeoldó enzimek, antioxidánsok és növényi összetevők természetes keveréke, amely a fibrint célozza meg, a magasvérnyomás hátterében meghúzódó okkal szállva szembe. A Neprinol elősegíti a fibrin kiürítését és egyben a fibrintermelést is lecsökkenti [6]. A Neprinol egyik leghatékonyabb összetevője a nattokináz, egy Japánban népszerű erjesztett szójatermékből előállított nagy hatású enzim. A nattokináz az egyik leghatékonyabb eddig ismert fibrinoldó enzim, négyszer hatékonyabb mint a saját szervezetünk által termelt fibrinoldó enzim, a plazmin [7, 8].

A Neprinolban található többi összetevő szintén hasznos a magasvérnyomást okozó tényezők elleni harcban. A selyemhernyók által termelt enzim, a szerrapeptáz lebontja a fibrint, és egyben erőteljes gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amelyek révén megakadályozza a plakkok kialakulását a későbbiekben [9]. A bromelain egy természetes ananászkivonat, amely különféle, a fibrinanyagcsere különböző szintjein ható és a fibrin lebontását és feloldását célzó, fehérjeoldó enzimeket tartalmaz [10].

Az Amla, vagy indiai egres és a számos gyümölcsben megtalálható rutin gyulladáscsökkentő antioxidánsok. Ezek az anyagok csökkentik az oxidatív stresszt, amely kiválthatja az erek gyulladását, de egyben következménye is lehet ennek [11–14]. A papayából származó papain egy másik gyulladáscsökkentő hatású anyag, amely egyben elősegíti a sebgyógyulást és az új, egészséges szövetek kialakulását [15].

Amikor az étrend és a testmozgás önmagukban nem elegendőek a magasvérnyomás okozta károk visszafordításához, a Neprinol a napi „rutin “hasznos kiegészítője lehet. A Neprinol biztonságos és természetes alternatívát nyújt a vérnyomás csökkentésére. Habár még kevés vizsgálatot végeztek a Neprinollal történő magasvérnyomás-kezelést illetően, a betegek tapasztalata arra utal, hogy a Neprinol a hagyományos kezelés igen ígéretes alternatívája lehet.

Referenciák

 1. Franco OH, Peeters A, Bonneux L, de Laet, C. Blood pressure in adulthood and life expectancy with cardiovascular disease in men and women:life course analysis. Hypertension.2005;46:280.
 2. Carretero OA, Oparil S. Essential hypertension part I: definition and etiology. Circulation.2000;101:329.
 3. Eidelman RS, Hennekens CH. Fibrinogen: a predictor of stroke and marker of atherosclerosis. Eur Heart J. 2003;24:499-500.
 4. Koenig W. Fibrin(ogen) in cardiovascular disease: an update. Thromb Haemost. 2003;89:601-609.
 5. Mitchell RS, Kumar V, Abbas AK, Fausto, N. Robbins Basic Pathology. 8th ed. Philadelphia, PA: Saunders; 2007:345.
 6. Meletis CD, Barker JE. Therapeutic enzymes: using the body's helpers as healers. Alt Comp Ther. 2005;74-77.
 7. Milner M, Makise K. Natto and its active ingredient Nattokináz: a potent and safe thrombolytic agent. Alt Comp Therap. 2002;8(3):157-164.
 8. Fujita M, Hong K, Ito Y, et al. Thrombolytic effect of Nattokináz on a chemically induced thrombosis model in a rat. Biol Pharm Bull 1995;18:1387-91.
 9. Mazzone A, Catalani M, Costanzo M, et al. Evaluation of Serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: A multicentre, doubleblind, randomized trial versus placebo. J Int Med Res. 1990;18:379-388.
 10. Maurer HR. Bromelain: biochemistry, pharmacology and medical use. Cell Mol Life Sci. 2001;58:1234-1245.
 11. Ihantola-Vormisto A, Summanen J, Kankaanranta H, et al. Anti-inflammatory activity of extracts from leaves of Phyllanthus emblica. Planta Med. 1997;63:518-524.
 12. Rao TP, Sakaguchi N, Juneja LR, Wada E, Yokozawa T. Amla (Emblica officinalis Gaertn.) extracts reduce oxidative stress in streptozotocin-induced diabetic rats. J Med Food. 2005;8(3):362-368.
 13. Kostyuk VA, Potapovich AI. Antiradical and chelating effects in flavonoid protection against silica-induced cell injury. Arch Biochem Biophys. 1998;355:43-48.
 14. Cruz T, Galvez J, Ocete MA, et al. Oral administration of rutoside can ameliorate inflammatory bowel disease in rats. Life Sci. 1998;62:687-695.
 15. Pizzorno JE, Murray MT. Textbook of Natural Medicine. 3rd ed. St. Louis, MO: Churchill Livingstone; 2005:1138.