FODMAP DPE termékfotó

FODMAP DPE


 1. FODMAP DPE összefoglaló
 2. GYIK
 3. Segítség az emésztésben
 4. Kinek előnyös a FODMAP DPE?
 5. FODMAP érzékenység
 6. Összetétel
 7. Javasolt használat

FODMAP DPE összefoglaló

Segít szabályozni az eseti kellemetlenségeket melyek FODMAP-ot tartalmazó ételek fogyasztásakor lépnek fel az arra érzékenyeknél.

Ha eseti puffadás, böfögés, teltségérzés,rossz közérzet vagy akár hasmenés tüneteitől szenved étkezés után, akkor lehetséges hogy érzékeny az egyszerű cukrokra, melyek könnyen erjedésnek indulnak az emésztő rendszerben. Ezeket a cukrokat FODMAP-oknak hívjuk. A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha ezeket a típusú ételeket kiiktatnánk az étkezésünkből, de minden tiltáson alapuló diéta nehéz. Valójában lehetetlen teljesen kiiktatni a FODMAP-okat, vagy legalábbis embert próbáló miközben kiegyensúlyozott étrenden próbálunk élni. A FODMAP-ok általánosan megtalálhatók a legtáplálóbb gyümölcsökben, zöldségekben, magokban és zöldekben. Szerencsére a FODMAP DPE arra lett kifejlesztve hogy ne kelljen aggódnia azon hogy egy étel okozhat-e kellemetlenséget.

A FODMAP DPE (emésztő probiotikumok és enzimek) specializált enzimek és spóraképző probiotikumok keveréke, mely segíti a szervezet a nagyon erjedőképes ételek (FODMAP-ok) emésztésében.

Gyakran Intézett Kérdések

Mi a FODMAP DPE?

A FODMAP DPE olyan probiotikumok és enzimek keveréke amelyek olyanoknak segítenek akik olyan szénhidrátokra érzékenyek amelyek könnyen erjednek, ezáltal emésztési problémákat okoznak. Ezeket az ételeket összefoglalóan FODMAP-nak hívják.

Miben különbözik a FODMAP DPE más enzimkészítményektől?

A FODMAP DPE azzal a speciális céllal lett kialakítva hogy az erjedésre képes szénhidrátokat lebontsa. A teljes formula ezekhez a problémás ételekhez lett kialakítva de a fehérjét vagy zsírt nem bontja.

Mik az emésztő enzimek?

Az enzimek fehérjék amelyek katalizátorként működnek a biokémiai folyamatokban. Minden enzimnek speciális reagense van, ez a szubsztrát, ezt kulcsként és zárként képzelhetjük el. A FODMAP DPE többféle enzimet tartalmaz, ezek a „kulcsok” amelyek „nyithatnak” (más szóval lebontanak) sok olyan ételtípust amelyek gyakoriak az étkezésünkben. A FODMAP DPE-ben található enzimek specifikusan a magas FODMAP tartalmú ételekben található szénhidrátok/cukrok emésztését segítik.

Honnan tudhatom hogy az emésztő enzimek segítenek-e nekem?

Annak ellenére hogy vannak olyan speciális intoleranciában szenvedő egyének, akiknek nem biztos hogy segít az emésztő enzimek használata, a FODMAP érzékenységben szenvedők nagy többsége megkönnyebbülést tapasztal az emésztési panaszaik terén. Ha Ön már végzett szétválasztó diétát és megtalálta hogy mely ételek okoznak emésztési problémákat, a FODMAP DPE szedésével megengedheti magának hogy ezeket az ételeket újra élvezze.

Hogyan működik a FODMAP DPE?

A FODMAP DPE egy enzim keverék, mely tökéletesebb emésztést tesz lehetővé, csökkentve a FODMAP ételekben található specifikus szénhidrátok (erjedő oligoszacharidok, diszacharidok, monoszacharidok és poliolok) erjedését az emésztés során.

Mikor a legideálisabb a FODMAP DPE bevétele?

A FODMAP DPE-t közvetlenül étkezés előtt vagy az első falattal vegye be. A FODMAP DPE bevehető étkezés után is, enyhítendő az olyan emésztési panaszokat mint eseti gázképződés, puffadás amit a FODMAP ételek fogyasztása okozott.

Szedhetem a FODMAP DPE-t más táplálékkiegészítőkkel?

A FODMAP DPE biztonságosan használható minden táplálékkiegészítővel.

Mennyi idő alatt hat a FODMAP DPE?

Amikor problémát okozó ételek fogyasztásakor veszi be a terméket, úgy azonnal csillapítja a tünetek megjelenését.

Kóser a FODMAP DPE?

Igen, a készítmény kóser.

Vegán vagy vegetáriánus a FODMAP DPE?

A FODMAP DPE készítmény vegán, megfelelve az Amerikai Vegetáriánus Társaság előírásainak megfelelően.

A FODMAP DPE nem GMO (genetikailag módosított organizmus)?

Igen, a FODMAP DPE nem GMO. A felhasznált alapanyagok ebben a készítményben nem genetikailag módosítottak.

Segítség az emésztésben

Mik a FODMAP-ok?

A FODMAP egy csoport rövidláncú szénhidrát, melyeket erjedőképes oligoszacharidok, diszacharidok, monoszacharidok és poliolok képviselnek és gyakran kapcsolják őket emésztési problémákhoz, mint puffadás, böfögés és hasi diszkomfort érzés.

Általános FODMAP-ok: fruktóz, laktóz, fruktánok, galaktánok, poliolok.

Magas FODMAP tartalmú ételek: gyümölcsök, édesítőszerek, tejtermékek, leveles- és gyökérzöldségek, hüvelyesek, búzából készült élelmiszerek, egyéb gabonák, sör, bor, üdítők, gyümölcslevek.

A legtöbb ember azért tapasztalja ezeket az emésztési problémákat mert a FODMAP szénhidrátok gyengén emésztődnek vagy emésztetlenül haladnak át a bélrendszeren. Így ezek az emésztetlen ételek amikor kapcsolatba kerülnek a bélben található baktériumokkal erjedésnek indulnak és egy sor olyan tünetet produkálnak, mely összefüggésbe hozható a FODMAP ételekkel.

Kinek előnyös a FODMAP DPE?

Aki FODMAP intoleranciában szenved

Ha Ön megállípítottan FODMAP érzékenységben szenved és már kizárta a magas FODMAP tartalmú ételeket az étrendjéből, de problémát okoz ha szeretne étteremben vagy társasággal étkezni. Ha szeretné élvezni az ilyen étkezéseket anélkül hogy aggódnia kelljen az elfogyasztott ételek emésztőrendszerre gyakorolt hatásán.

 • az ételek szélesebb skáláját fogyaszthatja
 • csökkentse az eseti gázképződést és puffadást
 • újra élvezheti az étkezéseket aggodalom nélkül

Aki vegetáriánus vagy vegán

Ön szereti a növényi táplálkozást, de ezek nagyon tápláló ételek nem mindig szeretik viszont. A FODMAP DPE segíthet jobban megemészteni a gyümölcsöket, zöldségeket és leveleseket. Ez lehetővé teszi Önnek hogy több tápanyagot vigyen be a szevezetébe kellemetlen és zavaró gázképződés nélkül.

 • a tápanyagok jobb lebontása és felszívódása
 • csökkentse az eseti gázképződést és puffadást
 • a FODMAP tartalmú ételek szélesebb skáláját élvezheti

Aki szeret enni és élvezi az ételeket

Ha azért él hogy egyen és nem azért eszik hogy éljen, de bizonyos ételeket nem tud tolerálni kellemetlen hatások nélkül. Akár gyakran utazik, akár élvezi ha étteremben ehet a legjobban izlő ételek nem mindig a legjobb hatásúak. A FODMAP DPE bevétele az étkezések előtt megelőzi a gázképződést, puffadást, kellemetlenségeket. Élvezzen többféle ételt amit szeret és élvezze a tudattal hogy nem lesz kellemetlen utóhatás.

 • élvezze az ételek szélesebb skáláját
 • csökkentse az eseti gázképződést és puffadást
 • csökkentse az ételek fogyasztása miatti aggodalmát, élvezze az étkezéseket

FODMAP érzékenység

Tudja már hogy FODMAP érzékenysége van-e? Azok akik FODMAP érzékenységtől szenvednek képtelenek olyan ételeket fogyasztani amelyek bizonyos cukrot/szénhidrátot tartalmaznak, anélkül hogy emésztési kellemetlenséget tapasztalnának. Hasonlóan azokhoz akik laktóz intoleranciában (gyakori FODMAP) szenvednek és laktáz enzim bevétele mellett élvezhetik a tejtermékeket, a FODMAP érzékenységben szenvedők nagyban profitálhatnak egy olyan hatásos emésztő enzimmel mint a FODMAP DPE.

Akik erősebb vagy gyengébb FODMAP érzékenységben szenvednek általában otthon, maguknak készítik el az ételeiket az éttermi étkezés helyett, így kerülve el a magas FODMAP ételek véletlen fogyasztását, mint például a hagyma és a fokhagyma. Sajnos az összes magas FODMAP tartalmú étel elkerülése nem lehetséges, különösen ha nem otthon étkezünk. Ez teszi a FODMAP DPE-t nélkülözhetetlen társsá ha meg akarja óvni magát a véletlenszerűen fogyasztott FODMAP étel fogyasztása esetén fellépő kellemetlen hatásoktól.

Felejtse el az aggodalmat, szerezze be a FODMAP DPE-t még ma és élvezze újra az étkezéseket.

Összetétel

FODMAP összetétel

Alfa-galaktozidáz

Elsődlegesen használt enzim a népszerű gázképződést csökkentő termékekben, az alfa-galaktozidáz felelős az összetett cukrok egyszerű cukrokká történő lebontásáért. Ez lehetővé teszi a gázképző ételek, mint pl. a zöldségek és zöldek könnyebb emésztését. Ez az enzim felel az oligoszacharidokért, ez az „O” betű a FODMAP-ban.

Amiláz

Ez az enzim bontja le részben a keményítő maltózzá. Az amiláz természetesen ürül a hasnyálmirigyből és a nyálban is megtalálható. Ez az enzim felel a monoszacharidokért, ami az „M” betű a FODMAP-ban.

Glükoamiláz

Ugyanúgy a keményítőt alakítja cukorrá, mint az amiláz, de a legaktívabb nagyon savas pH-jú közegben.Ez az összetevő teszi lehetővé sok cukor lebontását mielőtt azok a gyomorba érnének. Ez az enzim felel a monoszacharidokért, ami az „M” betű a FODMAP-ban.

Laktáz

Ez az enzim felel a tejcukorban található laktóz átalakításáért glükózzá és galaktózzá. Ez az enzim felel a diszacharidokért, ami a „D” betű a FODMAP-ban.

Celluláz

Ez az enzim emészti meg a cellulózt vagy növényi rostot. A legtöbb állat (az embert is beleértve) nem állít elő cellulázt természetes úton és így nem képes hasznosítani a növényi anyagban található energiát az enzim külső forrásból történő bevitele nélkül.

Xylanáz

Ennek az enzimnek a segítségével emésztődik a poliszacharid xylán xylózzá, ami az elsődleges alkotóeleme a növényi sejtek falának. Vannak rá bizonyítékok hogy a xylanáz segíti némely mesterséges édesítő és tartósítószer lebontását.

Hemicelluláz

A hemicellulózt bontja, amely egy poliszacharid típus, ami összetettebb mint az egyszerű cukrok és a cellulózzal együtt van jelen a növényi sejtek falában.

Pektináz

A pektint bontja, mely a növényi sejtek falának masszív alkotóeleme. A pektin önmagában nem FODMAP, de sok magas FODMAP tartalmú ételben megtalálható és erjedésre képes. Ez az enzim segít lebontani az erjedésre képes ételeket, ez az „F” betű a FODMAP-ban.

Diasztáz

Ez a keményítőt bontja kisebb cukor molekulákká mint a maltóz és a glükóz. Ez az enzim támogatja mind a mono- mind a diszacharidok emésztését, a „D” és „M” betű a FODMAP-ban.

Maltáz

A maltózt bontja glükózzá, ami szükséges a szervezetnek hogy a cukrot energiaként hasznosíthassa. Ez az enzim a diszacharidok miatt fontos, ez a „D” betű a FODMAP-ban.

Invertáz

Szukrázként is ismert, ez egy enzim ami a szukrózt (egy diszacharid) bontja glükóz és fruktóz épitő elemeire. Ez az enzim a diszacharidok miatt fontos, ez a „D” betű a FODMAP-ban.

Béta glükanáz

Ez bontja a glikozidos kötéseket, ezek a kötések kapcsolják a cukor molekulát egy másik szénhidrát molekulához. Ez az enzim a diszacharidok miatt fontos, ez a „D” betű a FODMAP-ban.

FODMAP probiotikus keverék

Két erőteljes csíra alapú probiotikum keveréke, amely segíthet kiegyensúlyozni és helyreállítani az egészséges mikrobiomot. Habár nincs egyetlen olyan emésztő enzim sem amely közvetlenül a poliolokat bontja, ez a „P” betű a FODMAP-ban, ami elsődlegesen a „cukormentes” termékekben található meg, sok FODMAP-ban szenvedőnek kiegyensúlyozatlan a bél mikrobiomja, ami összefüggésbe hozható a poliol intoleranciával. A Bacillus subtilis and Bacillus clausil kombinációja segíthet helyreállítani a bél egyensúlyát és elősegíti a helyes működését eseti szorulás vagy hasmenés esetén.

Logók

Javasolt használat

Előírás: vegye be a FODMAP DPE-t 2,5 dl vízzel minden FODMAP tartalmú étkezés előtt, vagy ahogy az orvosa javasolja. További kapszulákat vehet be nagyobb étkezés vagy eseti diszkomfort érzés esetén.

Napi adag: 1-2 kapszula étkezésenként

next
prev