FibroVera tabletta termékfotó

FibroVera


  1. FibroVera összefoglaló
  2. GYIK
  3. Alkalmazási javallat
  4. Kiegészítő adatok
  5. Ösztrogéndominancia

FibroVera összefoglaló

A FibroVera mikrobiális és növényi komponensek szabadalmaztatott keveréke, amelyet a méh és emlő egészségének megőrzése érdekében fejlesztettek ki.

A reprodukciós szervek egészsége nők és férfiak számára egyaránt fontos kérdés. Mindemellett, a nők esetében szinte napi téma a szervezet működésének és a menstruációs ciklus szakaszainak megértése és az ezzel kapcsolatos bizonyosság érzése. A FibroVera egy kímélő jellegű választási lehetőség, amely segítségével egyensúlyba lehet hozni a női hormonok szintjét, és enyhíteni lehet a krónikus fájdalmat, vérzési panaszt és egyéb kellemetlen érzeteket. A FibroVera egy teljes egészében természetes eredetű, a hormonális egyensúlyt helyreállító növényi anyagok és enzimek egyedülálló keveréke, amelyet a hormonális zavarok talaján kialakuló nőgyógyászati panaszok enyhítése céljából fejlesztettek ki. A FibroVera fibrinolitikus (fibrint lebontó) enzimeket és kofaktorokat tartalmaz, amelyeket kifejezetten a normális fibrinaktivitás támogatására választottak ki. A normális hormonszintek természetes módon elősegítik a normális fibrinaktivitást, és egyben a premenstruális szindróma (PMS) tüneteinek enyhülését is. A FibroVera szabályozza a hormonválaszt, helyreállítva a női szervezet belső folyamatait. Minden egyes alkotóelemet a legnagyobb gondossággal választottak ki, kizárólag a tudományos kutatások által és klinikailag megfelelően alátámasztott összetevőket alkalmazva.

Gyakran Intézett Kérdések

Segít-e majd rajtam a FibroVera, amikor klimaxos leszek?

A FibroVera készítményt kifejezetten azért fejlesztették ki, hogy segítse átvészelni a különböző tüneti megpróbáltatásokat, amelyek a nőket érintik a hormonális változások időszakában. Érdemes figyelembe venni azt, hogy a menstruáció elmaradását megelőző ingadozások nagy része már egy teljes évtizeddel korábban kezdődik. Amint az sokak számára ismeretes, egyes tünetcsoportok az eseményt követően hónapokon vagy akár éveken át fennmaradhatnak. Úgy hisszük, hogy azok a nők, akik a menopauzával kapcsolatos problémákkal küszködnek, jelentős javulást fognak tapasztalni a FibroVera következetes használatával.

Szedhetem-e a FibroVerát, ha teherbeesést tervezek?

A FibroVera nem tartalmaz egyetlen olyan összetevőt sem, amely negatívan hatna a fogamzásra. Mindemellett, ha Ön a FibroVera szedése közben teherbe esik, vagy pillanatnyilag szoptat, hagyja abba a szedését és kérje ki orvosa tanácsát a további folytatással kapcsolatban. Tisztában vagyunk a terhes nők aggodalmaival és a biztonság megteremtésében betöltött saját szerepünkkel. A gyógyszereket, a recept nélkül kapható készítményeket és a táplálékkiegészítőket terhesség és szoptatás alatt nem ajánlatos használni, hacsak nem tesztelték kifejezetten a terhességgel és szoptatással kapcsolatos biztonságosságukat és hatásosságukat, illetve ha az orvos egyedileg fel nem mérte és jóvá nem hagyta használatukat.

Megfelelő-e a FibroVera minden nő számára?

A FibroVerát úgy alakították ki, hogy minden egyes nő számára jó legyen. A FibroVera nincs közvetlen hatással a hormonokra. A FibroVera olyan főbb összetevőket tartalmaz, amelyek metabolizálják a nemkívánatos (nem hasznos) hormonanyagcsere-termékeket, és egyben elősegítik a jó hatású (hasznos) termékek kiválasztását és egyensúlyát. A FibroVera összes összetevője természetes eredetű, és az étrendből hiányzó tényezők pótlását szolgálja, ily módon helyreállítva a női szervezet legbensőbb folyamatainak egyensúlyát.

Szedhetem-e a FibroVerát egyéb táplálékkiegészítőkkel együtt?

A FibroVera biztonsággal alkalmazható a Neprinollal és egyéb táplálékkiegészítőkkel együtt. A Neprinol fokozhatja a FibroVera fibrinolitikus (fibrinlebontó) hatását. A Syntol helyreállíthatja a jótékony hatású baktériumflórát a szervezetben, a Devacor pedig csökkentheti a gyomor-bélrendszer, természetes enzimekben szegény ételek emésztése által okozott megterhelését.

Biztonságos-e szednem a FibroVerát, ha vérszegény vagyok?

Menstruáció alatt előfordulhat túlzott mértékű vérvesztés. Javasoljuk, hogy vérszegénység valamely formájának fennállása esetén orvosa fontolja meg valamilyen vaskészítmény, B12- vitamin és folsav adását, illetve kiegészítő B-vitamin komplex adagolását az állapot kezelése érdekében. Ha úgy gondolja, hogy Ön vérszegény, vagy az lehet, beszélje ezt meg orvosával.

Tartalmaz-e a FibroVera szóját?

A szójatermékek számos kultúrában alapélelmiszernek számítottak évszázadokon keresztül és jótékony hatásuk tagadhatatlan. Mindemellett, mi úgy éreztük, jobb, ha most kihagyjuk ezeket a készítményből.

Mire számíthatok a FibroVera szedése kapcsán?

A FibroVerát úgy alakítottuk ki, hogy egy kiegyensúlyozott étrend és táplálékkiegészítő kúra részeként működjön, a gyulladással és fibrózus szövetelváltozásokkal szövődő hormonális egyensúlyzavarból származó tüneteket célozva meg. Rövid időn – rendszerint néhány héten – belül a készítményt szedő nők várhatóan jobban fogják érezni magukat, és jobban is fognak „működni”. Néhány hónapon belül érezniük kell a kötőszöveti elváltozásokhoz és az endometriózishoz hasonló problémákból származó tünetek csökkenését. A FibroVerát biztonságosan lehet használni, anélkül, hogy jelentős mellékhatások jelentkeznének és anélkül, hogy bármilyen ártalmas kölcsönhatásba lépne a vényköteles gyógyszerekkel.

Biztonságos-e a FibroVera?

Nem számoltak be a FibroVera szedésével kapcsolatos semmilyen súlyos vagy nemkívánatos mellékhatásról. Amennyiben alvadásgátló gyógyszereket szed, kérje ki orvosa véleményét, mielőtt elkezdené szedni a FibroVera készítményt.

Alkalmazási javallat

Alkalmazás: Vegyen be 1-2 kapszulát étkezések között 2,5 dl vízzel, vagy kövesse orvosa utasításait.

Figyelmeztetés: Ne szedje a FibroVera készítményt orvosa beleegyezése nélkül, amennyiben alvadásgátlót szed, illetve, ha terhes vagy szoptat.

Biztonságos-e a FibroVera? Nem számoltak be a FibroVera szedésével kapcsolatos semmilyen súlyos vagy nemkívánatos mellékhatásról. Amennyiben alvadásgátló gyógyszereket szed, kérje ki orvosa véleményét, mielőtt elkezdené szedni a FibroVera készítményt.

Milyen időpontban a legjobb bevenni a FibroVerát? A legjobb eredmények érdekében a terméket egy órával étkezés előtt és/vagy két órával étkezés után vegye be.

Szedhetem-e a FibroVerát egyéb táplálékkiegészítőkkel együtt? A FibroVera biztonsággal alkalmazható egyéb táplálékkiegészítőkkel együtt.

Mennyi idő szükséges, míg a FibroVera kifejti hatását? A terápiás kúrák során a javulás bizonyos személyeknél lassabban, míg másoknál gyorsabban következhet be. Jellemző módon, amikor a hormonális problémákat FibroVerához hasonló termékekkel kezelik, a hormonális tünetek néhány napon belül megváltozhatnak. Ez a folyamat első és legfontosabb lépése, mivel különféle egészségügyi problémákat okozhat, ha a hormonális zavart nem hozzák egyensúlyba.

Kiegészítő adatok

Összetétel
1 adag: 1 kapszula
Mennyiség / Adag % Napi érték
Propretary Blend Fibrovera AHS™ 730 mg
Fibrinolitikus enzimkeverék:
szerapeptáz, proteáz, bromelain, papain, nattokináz NSK®
   
KOfaktor keverék:
Kálcium Kaprilát, magzézium-ammonát
   
Estromin® Hormontámogatás:
P5P (piridoxál-5-foszfát), GLA (Gamma- linolénsav), DIM (dehidroepiandroszteron), 5 HTP, DHEA (dehidroepiandroszteron), Dong Quai gyökér (Angelica Sinesis)
   
Májtisztító keverék:
Máriatövis kivonat, pitypanggyökér-kivonat, izsópvirág
   
† Szükséges napi mennyiég nem ismert

Fibrinolitikus enzimkeverék
Az ananászból kivont proteolitikus enzim. A bromelain az elfogyasztott fehérjék hosszú láncú polipeptidjeit támadja meg, rövidebb láncú peptidekre bontva le azokat, amelyeket ezután más enzimek képesek tovább bontani.

Proteáz
A hormonális változások gyakran a fibrin túlzott mértékű termeléséhez vezethetnek, így a fibrin rendellenes szövetszaporulatként az emlőben és a méhben halmozódhat fel. A FibroVerában található szabadalmaztatott fibrinolitikus enzimkeveréket ebből a célból adták hozzá a készítményhez. A fibrinolitikus enzimek fokozhatják a normális fibrinolitikus (fibrinlebontó) folyamatot. A szerrapeptáz egy kiváló fibrinolitikus enzim, amely képes nagy mennyiségű fibrotikus hegszövetet megemészteni és elfolyósítani. A bromelain az ananászból kivont enzim, amely képes megpuhítani és megemészteni a nekrotikus (vagyis „elhalt“) fehérjéket. A papain, a papayából kivont proteáz enzim szintén képes megpuhítani a nekrotikus szövetet, és egyben képes blokkolni egyes proinflamatorikus (gyulladást elősegítő) metabolitokat, amelyek felgyorsítják a gyulladásos folyamat. Miután a fibrin lebomlik és kiürítés céljából a vérkeringésbe kerül, a vér besűrűsödhet, így egy újabb enzim, a nattokináz közreműködésére lehet szükség. Ez az enzim segít normalizálni a vér sűrűségét, azáltal, hogy feloldja a lebontott fibrindarabokat, a plazminhoz hasonlóan, amely a szervezet természetes fibrinolitikus enzimje.

Koenzimkeverék
A megfelelő kalcium és magnézium ellátás lényeges a fájdalom, a görcsök és egyéb PMS tünetek modulációja szempontjából, ezért kerültek bele a készítménybe, aktív hatóanyag és egyben koenzim funkciót is betöltve. A nagy szisztémás enzim adagok kiüríthetik a szervezet koenzim forrásait. A koenzimek biztosítják az enzimatikus folyamatokhoz szükséges „üzemanyagot“. A magnézium rendkívül aktív koenzim és egyben elengedhetetlen a kalcium megfelelő felszívódásához.

Hormonális támogatást nyújtó keverék
A FibroVera tartalmaz egy szabadalmaztatott hormonmoduláló vegyületkeveréket is, amely összetevői szinergikus módon működnek együtt a hormonális egyensúly helyreállítása érdekében. A P5P, egy B6-vitamin származék, amelyet a központi idegrendszer a szerotonin és noradrenalin felépítéséhez használ. A szerotoninhiány kapcsolatban áll a depresszióval, alvászavarokkal, fáradtsággal, sőt még a tenziós fejfájással is. A GLA, azaz a gamma-linolénsav egy omega-6 zsírsav, amelyről kimutatták, hogy elősegíti az egészséges gyulladásos reakciókat. A DIM-ként is ismert diindolmetán a káposztafélékből származó zöldségkivonat. A DIM-ről kimutatták, hogy szabályozza az ösztrogén-anyagcserét. A készítményben megtalálható dehidroepiandroszteron (DHEA) közvetett módon fokozhatja a progeszteron szintézisét, csökkentve ezáltal az ösztrogéndominanciát. A nőgyógyászati tonizáló szer a Dong Quai ellazítja a méh izomzatát, azáltal, hogy csökkenti a gyulladással szembeni érzékenységét, és ily módon jó szolgálatot tesz a fájdalmas menstruáció eseteiben.

Májtisztító keverék
A hormonális anyagcsere-folyamatok elsődleges helyszíneként a máj egészséges működése létfontosságú. A máriatövis mag egészséges májműködést támogató hatását széles körben tanulmányozták. Pitypang gyökérrel és izsóp virágokkal együtt alkalmazva fokozza a máj azon képességét, hogy megkösse a hormonális anyagcseretermékeket, és az epeváladék által a bélbe juttassa azokat, ahonnan majd kiürülnek.

Ösztrogéndominancia

Az ösztrogéndominancia jelenségét és a miómák kialakulásához fűződő kapcsolatát széles körben vitatják. Ez a jelenség nagymértékben hozzájárul a normális funkciók regulációs zavarához nem csak a klimaxhoz közeledő, azon áteső vagy a menopauza kihívásaival megbirkózó nők esetében, hanem azoknál a fiatal nőknél is, akiknél problémás a menstruáció elindulása (a termékenységi időszak kezdete). Ezt az egyensúlyzavart kezdetben a következő tényezők jellemzik:

  • 1. A dehidroepiandroszteron (DHEA) szint csökkenése stressz, korosodás, nem megfelelő étrend, receptre írt gyógyszerek mellékhatásai stb. miatt.
  • 2. A progeszteronhatás csökkenése a nem megfelelő koleszterin átalakulás talaján kialakuló abszolút szintéziscsökkenés és a progeszteronreceptorok érzéketlenségének fokozódása miatt.
  • 3. Az úgynevezett keresztkonverziós útvonalak aktiválása, amely révén a progeszteron az ösztrogénszintézis „kényszerforrásává” válik; ezáltal mindkét anyag biológiai hozzáférhetősége csökken, nemcsak önálló hormonokként, hanem a mellékvesekéreg hormonok termeléséhez szolgáló szubsztrátumokként is.

Egy átlagos ember számára (sőt a legtöbb orvos számára is) ez az elképzelés sajnos (akárcsak az endokrinológia legnagyobb része) nehezen fogható fel teljes egészében. Miért annyira fontos ez az elképzelés? Azért, mert érzékelteti azt, hogy a rendellenes szöveti szaporulattal és gyulladással járó állapotok kezelésének legjobb módja az, ha olyan természetes összetevőket biztosítunk a szervezet számára, amelyeket az a már meglévő folyamatainak fokozására használhat fel, ily módon csökkentve a tüneteket és potenciálisan megszüntetve a szöveti elváltozásokat.
A DHEA hozzáadása közvetett módon csökkentheti a progeszteronszintézist, csökkentve a szükségletet, hogy a rendelkezésre álló progeszteron az ösztrogénszintézis jelentős forrásaként legyen felhasználva; így azáltal, hogy a progeszteron kisebb mértékben fog az ösztrogénkonverzió forrásaként szolgálni, a hormon szabadon működhet az ösztrogén ellenpárjaként. [19],[20] Ezt a folyamatot támogatja FibroVera diindolmetán (DIM) tartalma is, amely gátolja a tesztoszteron aromatizáció útján történő átalakulását ösztrogénné. Több mint egy évtizeden keresztül tanulmányoztam ezt az anyagot a rendelkezésre álló szakirodalomban és beépítettem azt a kezelési sémáimba, így már kellőképpen ismerem az anyagcseréjét ahhoz, hogy biztonsággal alkalmazhassam egy recept nélkül kapható készítmény alkotóelemeként. Igen, a forgalomba kerülő adagolásban ez egy szteroid hormon prekurzor (előanyag); az ösztrogén és tesztoszteron megfelelő szintézisét, valamint a központi idegrendszer számtalan neurotranszmitterének egyensúlyát és hatását biztosító anyagnak tekinthetjük. A készítmény szinergikus adagban tartalmazza, ami által nem csak egyszerűen az egyén hasznára válik, hanem jobban is érzi magát tőle. A szakmabeliek által véleményezett kutatás alátámasztja a DHEA biztonságosságát és hatásosságát, ez ösztönözte választásunkat és oszlatta el kételyeinket.

A megfelelő támogatás révén a női szervezet nem csupán szabályozni tudja, hanem vissza is tudja fordítani a túlzott fibrintermelést, amely artériás plakkok, mellfibrómák, endometriózis vagy akár méhmiómák formájában kezdhet megnyilvánulni. Egyszerűen arról van szó, hogy a krónikus gyulladás elősegíti a fibrózis kialakulását, amely a hormonális regulációs zavar hatására fibrinlerakódáshoz vezet, plakkok, ciszták és miómás tumorok, összenövésekkel járó has- és medenceüregi gyulladások (mint amilyen pl. az endometriózis vagy a kismedencei gyulladásos betegség – PID) formájában, szinte az összes szövettípus működőképességének és élettartamának csökkenését eredményezve. Ha „öregedés ellenes gyógyszerekről“ kérdeznének, azt mondanám, kezdjék ezzel. Ezek a kiegyensúlyozatlan folyamatok és szubsztrátumokkal kapcsolatos problémák még a csontreceptorok ösztrogének által történő aktiválásának hatékonyságát is csökkentik, ami hozzájárul a csontritkulás kialakulásához.

next
prev