Syntol – a kímélő „Candidatisztító“

Candidiasis = Candida fertőzés

Mikroszkóppal vizsgálódó doktorok

A Candidiasis, amelyet sarjadzógomba túlszaporodásként vagy gombás fertőzésként is ismernek egyre növekvő problémát jelent. Becslések szerint legalább 80 millió ember szenved a sarjadzógomba túlszaporodásából származó tünetektől. Mindemellett, potenciálisan több millió embernél jelen lehet ez az állapot, anélkül, hogy felismernék azt. A gomba túlszaporodásától szenvedők közül sokan fordulnak probiotikumokhoz, hogy tüneteiket természetes úton enyhítsék. Van azonban egy sokkal hatékonyabb megoldás. A Syntol AMD a probiotikumok, prebiotikumok és enzimek jótékony hatását kombinálja, és nem csupán megöli a gombákat, hanem ellenőrizetlen szaporodásukat is szabályozza mindenekelőtt.

A Candidiasis modern életünk mellékterméke.

Valójában több mint 20 különféle Candida típus létezik, amelyek szervezetünk számos felszínén élnek. Rendszerint azonban immunrendszerünk ellenőrzés alatt tartja ezeket a potenciálisan káros gombákat. Mindemellett az antibiotikumok használata, a helytelen táplálkozás és egy sor egyéb tényező felboríthatja a természetes egyensúlyt, és a Candida szaporodása ellenőrizhetetlenné válik [1,2]. Végül ezek a sarjadzógombák olyan nagy mennyiségben vannak jelen, hogy tulajdonképpen „parazitákká“ változnak, megfosztva szervezetünket bizonyos tápanyagforrásoktól, amit saját maguk javára fordítanak.

Mivel a Candida ugyanúgy mint az összes többi gomba meleg és nedves környezetben „gyarapodik“, a Candidiasis legvalószínűbb kialakulási helyei a száj, a hüvely és a belek. A Candida túlszaporodást, amely a szájüregben fehér foltok kialakulásához vezet leginkább szájpenésznek hívjuk, a hüvely Candidiasist pedig általában gombás fertőzésként ismerik.

A Syntol az első és egyetlen kímélő „gombatisztító“ szer.

A Syntolban egyedülálló kombinációban megtalálható probiotikumok, prebiotikumok és enzimek sikeresen működnek együtt, hogy minden „sarokból“ kiűzzék a Candidát, helyreállítva a szervezet természetes egyensúlyát.

Probiotikumok

A Syntol 3,4 milliárd „jó“ baktériumot tartalmaz, amelyek nyolc különféle, egymással nem versengő probiotikus baktériumtörzsből származnak:

 • Bacillus subtilis
 • Lactobacillus helveticus
 • Saccharomyces boulardii
 • Bifidobacterium bifidum
 • Lactobacillus acidophilus
 • Lactobacillus rhamnosus
 • Lactobacillus plantarum
 • Lactobacillus lactis

A probiotikumok olyan „jó“ baktériumok, amelyek megerősítik egészségünket és szájon át bevéve képesek növekedni és szaporodni a szervezetben [3]. A Lactobacillus és Bifidobacterium családhoz tartozó baktériumokról különösen ismeretes a tény, hogy képesek ellenállni a gyomorsav, epesók és a hasnyálmirigy-enzimek általi emésztésnek, és hogy képesek növekedni és szaporodni az emésztőrendszerben [4]. A szájon át alkalmazott Lactobacillus készítményekről azt is kimutatták, hogy képesek növelni a hüvelyben található Lactobacilusok számát is [5].

A B. subtilis spóraképző baktérium lévén különösen alkalmas a gyomor-bélrendszer „benépesítésére“. A legtöbb baktérium érzékeny a savas pH tartomány minden értékére és főként az emésztőrendszer lúgosabb alsó szakaszában gyarapodik, a spórák azonban képesek ellenállni a pH- és a hőmérséklet-tartományok szélesebb skálájának. Ezáltal nő annak az esélye, hogy a probiotikus törzs megfelelően benépesíti a gyomor-bélrendszert.

A probiotikumok használat a gombák elpusztítására nem új elképzelés. Különböző probiotikus baktériumtörzseket, többe között a Lactobacillus család tagjait évek óta használják a gyártási folyamatokban inaktív gombaellenes tartósítószerként [6]. Ez azzal magyarázható, hogy a probiotikumok számos különféle gombaölő hatású anyagot termelnek, pl. hidrogén-peroxidot [7–9].

A gomba oxigénszegény környezetben növekszik. A hidrogén-peroxid termelésével a Syntolban lévő probiotikumok rendkívül oxigéngazdag környezetet hoznak létre, ami méregként hat a túlszaporodott gombákra, elpusztítva azokat. Miután a gombák „eltűntek“, az oxigéngazdag környezet ideális szaporodási környezet lesz az egészséges baktérium számára, ami helyreállítja a szervezet egészséges egyensúlyát.

A probiotikumok védőhatása ugyanakkor annak is köszönhető, hogy vetekednek a helyért a káros baktériumokkal a gyomor-bélrendszer, száj és hüvely nyálkahártyájában [7, 8, 10, 11]. Ha a gombák nem tudnak egy stabil felszínhez tapadni, akkor nem képesek fejlődni és szaporodni. Végül a probiotikumok erősítik az immunrendszert, fokozva a szervezet veleszületett képességét, hogy a Candida túlszaporodás ellen küzdjön [8, 12–15].

Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy ezen hatásaik révén a szájon át alkalmazott probiotikumok képesek elnyomni a Candida szaporodását a belekben, és egyben hatékonyan kezelik a szájpenészt időseknél, valamint a nők hüvelyi gombás fertőzéseit is [16–21]. Az is beigazolódott, hogy a probiotikumok szedése segít megelőzni a Candidiasis később kiújulását is [22].

Prebiotikumok

A Syntol probiotikus keverékének hatását a prebiotikus inulin hozzáadásával maximalizáltuk. Az inulin egy olyan rostfajta, amelyet a szervezet nem tud megemészteni. Tulajdonképpen az elfogyasztott inulin mintegy 87%-a teljesen érintetlen marad miután áthaladt a gyomrunkon és a vékonybelünkön [23]. Ez a meg nem emésztett inulin elősegíti a bélben lévő „jó“ baktériumok fejlődését és aktivitását, különösen a Bifidobacterium és a Lactobacillus családba tartozó baktériumokét, miközben semlegesen vagy negatívan hat minden esetlegesen ott élő káros organizmusra (mint amilyen pl. a Candida) [24-26]. Egyes vizsgálatok arra is utalnak, hogy a prebiotikumok el is távolíthatják a káros organizmusokat a bélnyálkahártya közeléből [27].

Enzimek

A leggyakoribb Candida fajta, a Candida albicans gyakran nehezen pusztítható el, mivel egy külső védőréteg veszi körül. Ez alatt a héj alatt a Candida főként cellulózból és N-acetil-glükozaminból áll, ami további védelmet nyújt számára [28]. A Syntol egy rendkívül hatékony fehérje-, cellulóz- és cukoremésztő enzimkeveréket tartalmaz, amely képes lebontani a Candida külső védőrétegét és megemészteni a sejt belsejét is. Ezek az enzimek egyben segítenek eltávolítani minden elhalt gombát és más kórokozó baktériumot a szervezetből. Ez megvédi a szervezetet a gombák kiürítésekor általában felszabaduló toxinok okozta „méregtelenítési“ tünetektől.

A Syntol „szelíd“ erőt nyújt a Candidiasis ellen harcban.

A Syntol az egyetlen olyan termék a piacon, amely egyetlen kapszulában egyesít prebiotikumokat, probiotikumokat és egy enzimkeveréket. Ez a hatékony kombináció nem csupán elpusztítja a Candidát, hanem az elhalt gombasejteket és a többi nemkívánatos törmeléket is eltávolítja a szervezetből, amitől a Syntol hatása minden más gombatisztítónál erőteljesebb lesz. Az erős hatás ellenére a Syntol természetes összetevői nagyon kevés mellékhatást okoznak, így Ön bátran használhatja a Candidiasis megelőzésére és kezelésére.

Referenciák

 1. Soll DR, Morrow B, Srikantha T. High-frequency phenotypic switching in Candida albicans. Trends Genet. 1993;9:61-65.
 2. Perisic DV, Dokic M, Kovacevic G. The role of probiotics and prebiotics in female health. Arch Gastroenterohepatol. 2003;22(3-4):79-83.
 3. Fiaromonti J, Theodoru V, Bueno. Probiotics: what are they? What are their effects on gut physiology. Best Practice Res Clin Gastroenterol. 2003;17:711-724.
 4. Marteau P, Shanahhan F.Basic aspect and pharmacology of probiotics: an overview of pharmacokinetics, mechanisms of action and side-effects. Best Practice Res Clin Gastroenterol. 2003;17:725-740.
 5. Reid G, Charbonneau D, Erb J, et al. Oral use of Lactobacillus rhamnosus GR-1 and L. fermentum RC-14 significantly alters vaginal flora: randomized, placebo-controlled trial in 64 healthy women. FEMS Immun Med Microbiol. 2003;35:131-134.
 6. Suomalainen TH, Mäyrä-Mäkinen AM. Propionic acid bacteria as protective cultures in fermented milks and breads. Lait. 1999;79:165-174.
 7. Strus M, Kucharska A, Kukla G, Brzychczy-Wloch M, Maresz K, Heczko PB. The in vitroactivity of vaginal Lactobacillus with probiotic properties against Candida. Infect Dis Obstet Gynecol. 2005;13:69-75.
 8. de Verse M, Schrezenmeeir J. Probiotics and non-intestinal infectious conditions Br J Nutr. 2002;88(Suppl 1):S59-66.
 9. Ström K, Sjögren J, Broberg A, Schnurer J. Lactobacillus plantarumMiLAB 393 produces the antifungal cyclic dipeptidescyclo(L-Phe-L-Pro) and cyclo(L-Phe-trans-4-OH-L-Pro) and 3-phenyllactic acid. Appl Environ Microbiol. 2002;68:4322-4327.
 10. Reid GR, Burton J.Use of Lacobacillus to prevent infection by pathogenic bacteria. Microbes Infect. 2002;4:319-324.
 11. Reid G, Tieszer C, Lam D. Influence of lactobacilli on the adhesion of Staphylococcus aureus and Candida albicansto fibers and epithelial cells. J Ind Microbiol. 1995;15:248-253.
 12. Arunachalam K, Gill HS, Chandra RK. Enhancement of natural immune function by dietary consumption of Bifidobacterium lactis(HN019). Eur J Clin Nutr. 2000;54:263-267.
 13. Gill HS, Rutherfurd KJ, Cross ML (2001). Dietary probiotic supplementation enhances natural killer cell activity in the elderly: an investigation of age-related immunological changes. J Clin Immunol 21:264-271.
 14. Elahi S, Pang G, Ashman R, Clancy R. Enhanced clearance of Candida albicansfrom the oral cavities of mice following oral administration of Lactobacillus acidophilus. Clin Exp Immunol. 2005;141:29-36.
 15. Brzozowski T, Zwolinska-Wcislo M, Konturek PC, et al. Influence of gastric colonization with Candida albicanson ulcer healing in rats: effect of ranitidine, aspirin and probiotic therapy. Scand J Gastroenterol. 2005;40:286-296.
 16. Manzoni P, Mostert M, Leonessa ML, et al. Oral supplementation with Lactobacillus casei subspecies rhamnosus prevents enteric colonization by Candida species in preterm neonates: a randomized study. Clin Infect Dis. 2006;42:1735-1742.
 17. Payne S, Gibson G, Wynne A, Hudspith B, Brostoff J, Tuohy K. In vitro studies on colonization resistance of the human gut microbiota to Candida albicans and the effects of tetracycline and Lactobacillus plantarum LPK. Curr Issues Intest Microbiol. 2003;4:1-8.
 18. Hatakka K, Ahola AJ, Yli-Knuuttila H, et al. Probiotics reduce the prevalence of iral Candida in the elderly—a randomized controlled trial. J Dent Res. 2007;86(2):125-130.
 19. Reid G, Bruce A, Fraser N, et al. Oral probiotics can resolve urogenital infections. FEMS Immun Med Microbiol. 2001;30:49-52.
 20. Reid G, Beuerman D, Heinemann C, et al. Probiotic Lactobacillus dose required to restore and maintain a normal vaginal flora. FEMS Immun Med Microbiol. 2001;32:37-41.
 21. Hilton E, Isenberg HD, Alperstein P. Ingestion of yogurt containing Lactobacillus acidophilus as prophylaxis for candidal vaginitis. Ann Intern Med. 1992;116:353-357.
 22. Balish E, Wagner RD. Probiotic bacteria for prophylaxis and therapy of candidiasis. Rev Iberoam Micol. 1998;15:261-264.
 23. Perisic VN, Medic I. Basic aspects of pre-, pro- and synbiotics. Arch Gastroenterohepatol. 2003;22(3-4):65-72.
 24. Borriello SP.Microbial flora of the gastrointestinal tract. In: Hill MJ, ed. Microbial metabolism in the digestive tract. Boca Raton, FL: CRC Press, 1986:2-16.
 25. Gibson GR, Fuller R. Aspects of in vivo and vitro research approaches directed toward identifying probiotics and prediotics in human use. J Nutr. 2000;130:391S-395S.
 26. Rastall RA, Maitin V. Prebiotics and synbiotics: towards the next generation. Curr Opin Biotechnol. 2002;13:490-496.
 27. Gibson GR, Roberfroid MB.Dietary manipulation of the human colonic microbiota: introducing the concept of prebiotics. J Nutr. 1995;125:1401-1479.
 28. Lipke PN, Ovalle R. Cell wall architecture in yeast: new structure and new challenges. J Bacteriol. 1998;180(15):3735-3740.

Tanulmányok

Magasvérnyomás betegség

Magasvérnyomás betegség A vérnyomás és az egészséges erek A hipertónia, vagyis a magasvérnyomás nagyon gyakori betegség világszerte. Ami a legfontosabb a magasvérnyomás a sztrók, szívroham és egyéb szív-és érrendszeri betegségek elsődleges kockázati...

Bővebben

Alzheimer-kór

Alzheimer-kór Az Alzheimer-kór „feloldása” Neprinolla Sokan édesanyjuk vagy édesapjuk ízületi kopásának kezelésére vásárolták meg a Neprinolt, és mostanra a szülők memóriája megjavult, majdhogynem visszatért a normális szintre. Miközben ezt a javulást...

Bővebben

Utazási hasmenés

Utazási hasmenés Probiotikumok és a hasmenés megelőzése Mindannyiunkkal előfordult már legalább egyszer, hogy valamely nem szerencsés étkezés, uzsonna vagy ital elfogyasztása után hasmenéses epizód következett, híg, vizes, naponta legalább háromszor jelentkező széklettel...

Bővebben

Mélyvénás trombózis

Mélyvénás trombózis A Neprinol megakadályozza az alvadási folyamatot A mélyvénás trombózis (DVT) trombusoknak is nevezett vérrögök kialakulása egy mélyen fekvő vénában. A mélyvénás trombózis leggyakrabban a lábak vénáját érinti, ritkában a karokét...

Bővebben

Szklerózis Multiplex

Szklerózis Multiplex Új enzimkezelés a szklerózis mutiplexben A szklerózis multiplex (SM) egy progresszív betegség, amely az idegrendszert (agyat, gerincvelőt és látóidegeket) károsítja. A tünetek skálája széles: a zsibbadástól a bénulásig, sőt akár...

Bővebben

Angina Pektorisz

Angina Pektorisz Természetes vérhígítók Angina pektorisznak azt a mellkasi fájdalmat nevezik, amelyet rendszerint a szívszövetek nem megfelelő oxigén ellátása okoz. Tulajdonképpen ez nem betegség, hanem csupán egy tünet, amely a szívkoszorúerek elmeszesedésére...

Bővebben

Irritábilis bél szindróma (IBS)

Irritábilis bél szindróma A Syntol ígéretesnek tűnik az IBS-ben szenvedők számára Az irritábilis bél szindróma (IBS) a belek krónikus zavara, amelyet hasi fájdalom, puffadás és a székletürítést érintő változások (hasmenés, székrekedés, vagy...

Bővebben

Védelem a megfázásokkal és influenzával …

Védelem a megfázásokkal és influenzával szemben A probiotikumok megerősítik az immunvédekezést A hideg és zord téli napoknak egészségünk gyakran áldozatul esik. Bár igazából nem a hideg betegít meg bennünket, hanem a baktériumok...

Bővebben

Fehérjevesztő enteropátia (PLE)

Fehérjevesztő enteropátia (PLE) A PLE legyőzése enzimekkel és probiotikumokkal A fehérjevesztő enteropátia (PLE) egy olyan állapot, amely akkor fordul elő, amikor fontos fehérjék, mint pl. az albumin túlzott mértékben ürülnek ki a...

Bővebben

Vaginisz (Hüvelygyulladás)

Vaginisz (Hüvelygyulladás) A probiotikumok természetes módon szállnak szembe a baktériumokkal és sarjadzógombákkal Becslések szerint 10-ből 1 esetben a nők vaginitisz (más néven vaginózis), vagyis hüvelygyulladás miatt fordulnak orvoshoz. Becslések szerint a nők...

Bővebben

Méhmióma

Méhmióma Enzimterápia a méh egészségéért A nőknél leggyakrabban előforduló daganatos betegség a méhmióma egy nem rákos tumor, amely a méh izomzatában és kötőszövetében fejődik ki. Egy nemrégiben végzett széles körű...

Bővebben

Remuatoid Artritisz (RA)

Remuatoid Artritisz (RA) Új remények az RA-ban szenvedők számára A REUMATOID ARTRITISZ (RA) fájdalmas és legyengítő hatású ízületi betegség, amely a lakosság mintegy 1%-át érinti (2005-ben kb. 1,3 millió felnőttet érintett csak...

Bővebben

Az átersztő bél szindróma LGS

Az átersztő bél szindróma LGS A probiotikumok csökkentik a bél áteresztőképességét Az áteresztő bél szindróma egy krónikus legyengítő állapot, amelyben a bélnyálkahártyája meggyengült és így lehetővé teszi, hogy a makromolekulák (pl. baktériumok...

Bővebben

Peyronie-betegség

Peyronie-betegség A Neprinol a háttérben meghúzódó okokat célozza meg A Peyronie-betegség egy hímvesszőt érintő elváltozás, amelyben „rostplakkok“ jönnek létre a pénisz rendellenes görbületét, fájdalmát és súlyos esetben merevedési zavarokat és impotenciát okozva...

Bővebben

Kutyák - Fehérjevesztő enteropátia

Kutyák - Fehérjevesztő enteropátia Fehérjevesztő enteropátia kutyáknál A kutyák szervezetében rendszerint csak kevés folyadéktöbblet halmozódik fel [1]. A kongesztív (pangásos) szívelégtelenségnek nevezett állapot következtében azonban a kutya teste felfújódhat és telítődhet folyadékkal...

Bővebben

Tüdőfibrózis

Tüdőfibrózis A Neprinol „feloldja “a tüdőfibrózist Új remény csillan fel a tüdőfibrózisban és interszticiális tüdőbetegségekben szenvedők számára. Egy új fibrinolitikus enzimtermék feloldja a hegszöveteket, ahhoz hasonlóan, ahogyan az emésztőrendszerünk az elfogyasztott étel...

Bővebben