Laktózintolerancia

A Devigest klinikai hatékonysága

Tejet kortyoló hölgy

A cukroknak sok fajtája van, a laktóznak nevezett diszacharidot is beleértve, amely két egyszerű cukorféléből, glükózból és galaktózból áll. A laktóz természetes módon a tejben és a legtöbb tejtermékben fordul elő, így elnevezése szó szerint „tejcukrot“ jelent. Ahhoz, hogy szervezetünk fel tudja használni a laktózban található tápanyagokat egy laktáz nevű enzimnek kell felbontania azt a két alkotóelemére.

Az enzimek, mint azok, amelyeket a Devigest tartalmaz, katalizátorként működő fehérjék, amelyek felgyorsítanak bizonyos – rendes körülmények között lassabban zajló – reakciókat. Enzimek nélkül szervezetünk anyagcsere-folyamatai számos esetben egyszerűen nem történhetnének meg. A vékonybelet bélelő sejtek által termelt laktáz enzim lebontja a laktóznak nevezett diszacharidot glükózra és galaktózra, amelyek aztán felszívódásukat követően a vérbe kerülnek.

Bővebben: Laktózintolerancia

Fokozott alvadékonyság

Az enzimek természetes vérhígítók

Vér közelről

Habár a véralvadás a sebgyógyulás elengedhetetlen része, ugyanakkor nagyon veszélyes is lehet az ember egészsége szempontjából. Bizonyos körülmények között az ember vénáiban vagy artériáiban kialakulhatnak olyan vérrögök, amelyek méretük révén képesek elzárni az adott eret, komoly betegséget, pl. szívrohamot, sztrókot, tüdőembóliát, mélyvénás trombózist (DVT) és egyéb hasonló állapotokat okozva. Azoknak az embereknek, akiknél magas a veszélyes vérrögök kialakulásának kockázata megelőzésképpen általában vérhígítókat adnak, hogy megakadályozzák a vérrögök kialakulást és/vagy „szétzúzzák“ a már meglévő vérrögöket.

Receptre kapható (szintetikus) vérhígítók

A leggyakrabban felírt szintetikus vérhígítók a heparinos gyógyszerek (mint pl. a Clexame és Lovenox) illetve a Coumadin (amit warfarinnak is hívnak). Az aszpirint is gyakran használják recept nélkül kapható vérhígítóként.

Bővebben: Fokozott alvadékonyság

Székrekedés

A probiotikumok enyhítik a székrekedést

Görcsös hasra tett kéz

Szinte mindenkinek volt már székrekedése életében valamikor, és a ritka széklet ürítés okozta fájdalom és diszkomfort érzés igen gyakran nehezen elviselhető. Ez az a pillanat, amikor az emberek a saját kezükbe veszik a dolgokat és a hashajtók által ígért enyhülést keresik. Mindemellett bár a hashajtó kiürülésre késztetheti ugyan a beleket, a székrekedés hátterében meghúzódó okot nem fogja érinteni. Nem csoda hát, hogy a hashajtók használata egy ördögi kört elindítva szokássá válhat.

Másrészt a Syntol egyedülálló kombinációban jelenlévő probiotikum, prebiotikum és enzim összetevői szinergikus módon hatnak a székrekedés hátterében meghúzódó alapproblémát oldva meg. Ez a nagy hatású készítmény helyreállítja a széklet állagát és ürítésének gyakoriságát, csökkentve ugyanakkor a hasi fájdalmat és puffadást.

A Syntol emésztőenzimjei megakadályozzák a hulladékanyagok felhalmozódását

Számos különféle mechanizmus vezethet székrekedéshez. Egy alapvető ok, amely fölött azonban gyakran átsiklanak a tökéletlen emésztés lehet. Rendes körülmények között az emésztési folyamat a szájban és a gyomorban kezdődik, ahol az emésztőenzimek elkezdik lebontani az ételeket alapvető összetevőikre: egyszerű cukrokra, aminosavakra stb. Mindemellett az életkor előrehaladtával szervezetünk már nem termeli ezeket az enzimeket elegendő mennyiségben, így az emésztés tökéletlenné válik és a hulladékanyagok felhalmozódnak a vastagbélben. Ez lehet az oka annak, hogy a korral nő a székrekedés előfordulási gyakorisága is.

Bővebben: Székrekedés

Magasvérnyomás betegség

A vérnyomás és az egészséges erek

Futó ember kardió görbével

A hipertónia, vagyis a magasvérnyomás nagyon gyakori betegség világszerte. Ami a legfontosabb a magasvérnyomás a sztrók, szívroham és egyéb szív-és érrendszeri betegségek elsődleges kockázati tényezője és a várható élettartam jelentős csökkenésével párosul [1]. Mindemellett a magasvérnyomás-betegségnek önmagában nincs sok tünete, ezért sokan nem veszik magas vérnyomásukat komolyan, vagy még csak nem is tudnak róla mindaddig, amíg valamilyen súlyosabb betegségük nem lesz, pl. szívroham.

Számos Neprinol felhasználó tapasztalta azt, hogy az ízületi gyulladásra vagy méhmiómára tett kedvező hatáson túl, a Neprinol szedés elkezdésével magasvérnyomás-betegségük is javult. A Neprinol a fibrint célozza meg, amely a magasvérnyomás egyik alap oka. Ezért szemben az olyan gyógyszerekkel, amelyek csak egyszerűen csökkentik a vérnyomást a Neprinol képes gátolni és visszafordítani azokat a kóros folyamatokat, amelyek a magasvérnyomást és a későbbi sokkal súlyosabb következményeket, a szívrohamot és a sztrókot okozzák.

Bővebben: Magasvérnyomás betegség