Laktózintolerancia
A Devigest klinikai hatékonysága

A cukroknak sok fajtája van, a laktóznak nevezett diszacharidot is beleértve, amely két egyszerű cukorféléből, glükózból és galaktózból áll. A laktóz természetes módon a tejben és a legtöbb tejtermékben fordul elő, így elnevezése szó szerint „tejcukrot“ jelent. Ahhoz, hogy szervezetünk fel tudja használni a laktózban található tápanyagokat egy laktáz nevű enzimnek kell felbontania azt a két alkotóelemére.
Az enzimek, mint azok, amelyeket a Devigest tartalmaz, katalizátorként működő fehérjék, amelyek felgyorsítanak bizonyos – rendes körülmények között lassabban zajló – reakciókat. Enzimek nélkül szervezetünk anyagcsere-folyamatai számos esetben egyszerűen nem történhetnének meg. A vékonybelet bélelő sejtek által termelt laktáz enzim lebontja a laktóznak nevezett diszacharidot glükózra és galaktózra, amelyek aztán felszívódásukat követően a vérbe kerülnek.